Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Indrukwekkende fotoserie: 6 jaar oude Muay Thai vechters

Indrukwekkende fotoserie: 6 jaar oude Muay Thai vechters

Die Kampfkinder‘ is een indrukwekkende fotoserie van de Duitse fotografe Sandra Hoyn, waarin ze laat zien hoe jonge kinderen van 6 jaar oud in de ring worden gezet om te vechten in Muay Thai wedstrijden. De foto’s geven een indruk van het leven van deze kinderen die worden gepushed om tegen leeftijdsgenoten te vechten voor een publiek.


Het was tijdens een reis door Thailand in 2011 dat Hoyn voor het eerst de jonge kinderen zag deelnemen in deze full-contact sport. Sindsdien liep de fotojournaliste met het idee rond om het verhaal van deze kinderen te delen met de wereld. Ze heeft vier weken met deze kinderen doorgebracht in hun huizen, tijdens trainingen en bij wedstrijden.


Hoewel de meeste mensen aanstoot geven aan het idee dat kinderen van 6 tegen elkaar vechten, zegt Hoyn vooral geschokt te zijn door de druk die er op deze kinderen wordt gelegd. Ze worden door hun ouders gebruikt om geld te verdienen en ze moeten een gevecht winnen omdat hun ouders veel geld op hun hebben ingezet.


Veel mensen zullen Muay Thai herkennen als een fysiek zware sport waarbij deelnemers al hun ledematen mogen gebruiken (waaronder hun ellebogen en knieƫn), maar realiseren vaak niet dat deze atleten al op zeer jonge leeftijd beginnen met hun trainingen om hun arme families te ondersteunen. Omdat er geen minimum leeftijd is om deel te nemen aan Muay Thai gevechten in Thailand, beginnen vechters al heel jong aan hun carriere die meestal doorloopt tot halverwege hun twintiger jaren.


Bekijk hieronder meer foto’s uit de serie:


Tags: ,

Reageren