Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Spoorweg naar Chiang Mai maand langer gesloten

Spoorweg naar Chiang Mai maand langer gesloten

De heropening van de noordelijke spoorweg naar Chiang Mai is door de State Railway of Thailand (SRT) uitgesteld tot 1 december. Eerder ging men er vanuit dat er op 1 november weer treinen op deze route zouden kunnen rijden, maar door de hevige regenval en een tekort aan mankracht duren de reparaties aan het spoor langer dan gepland.


Het 300-kilometer lange traject van het Sila Art station in Uttaradit naar Chiang Mai is sinds 16 september gesloten, nadat de SRT met meerdere ongevallen te maken heeft gehad. Sinds begin dit jaar waren er 23 ontsporingen op de noordelijke route, waaronder enkele sneltreinen, waardoor de SRT gedwongen werd haar dienst op te schorten en de houten dwarsliggers op het spoor te vervangen door beton.


De De treinen die niet rijden tussen Bangkok en Chiang Mai zijn lijn 1, 2, 13 en 14. Wel is het mogelijk om vanuit Bangkok per trein tot aan Uttaradit te reizen en vanaf hier de bus naar Chiang Mai te nemen. Reizigers die al een ticket hebben gereserveerd voor de noordelijke lijn naar Chiang Mai in de maand november kunnen hun betaling terugkrijgen of hun rit verplaatsen naar december.


Reageren