Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Starbucks klaagt straatverkoper aan

Starbucks klaagt straatverkoper aan

De wereldwijde koffieketen Starbucks klaagt een straatverkoper in Bangkok aan voor 300.000 baht (omgerekend zo’n € 7.060) voor het kopiëren van hun beroemde groene logo op zijn ‘Starbung‘ koffie kar. Vanwege het schenden van hun trademark eist Starbucks daar bovenop ook nog eens een maandelijkse betaling van 30.000 baht plus juridische kosten.


De merknaam Starbung is afkomstig van Mr. Damrongs nickname ‘Bung’ en is net als bij het Starbucks logo in kapitalen rond het logo gezet. De 43-jarige Damrong, vader van zes kinderen, ontving vorig jaar al een brief van Starbucks over het gebruik van hun logo. Volgens hem heeft hij het logo sindsdien aangepast. Zijn logo zou nu een figuur van een man bevatten die hem vertegenwoordigt met daarnaast een ster, een halve maan en halal merk. De kleur groen zou afgeleid zijn van zijn Islamitische geloof.


Starbung verkoopt koffie dankjes voor slechts 20 tot 30 baht, ongeveer een derde van de Starbucks prijs. Starbucks opereert in 62 landen met bijna 41.000 koffie winkels wereldwijd, waarvan 171 in Thailand.


Reageren