Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thailand overweegt 500 Baht entry fee

Thailand overweegt 500 Baht entry fee

De Thaise regering overweegt een plan om toeristen die naar Thailand willen komen een 500 baht entry fee in rekening te brengen. Deze nieuwe regeling zou vanaf januari volgend jaar in moeten gaan.


Met de extra kosten verwachten Thaise politici een verhoging van de kwaliteit van de toeristen die naar Thailand komen. Het extra geld dat er binnen zou komen zou de regering willen gebruiken voor diverse doeleinden van de Ministeries van het Toerisme, Gezondheid en Buitenlandse Zaken en het Immigratie Bureau.


Toeristen die niet meer dan drie dagen in Thailand verblijven zouden 30 baht per dag moeten betalen, en mensen die langer blijven 500 baht. Overigens zou deze regel alleen gelden voor buitenlanders die via een vliegveld Thailand binnen komen. Wie over land de grens met Thailand oversteekt zou 30 baht per dag moeten gaan betalen.


De nieuwe regeling zou ook moeten voorkomen dat buitenlanders in Thailand blijven nadat hun visums zijn afgelopen. Er zouden op dit moment zo’n 100.000 buitenlanders in Thailand wonen waarvan het visum is afgelopen.


Het is nog maar zeer de vraag of deze nieuwe regeling ook daadwerkelijk in werking wordt gezet. Vanuit de toeristenbranche is er veel kritiek op de 500 baht entry fee. Zo zou deze niet transparant genoeg zijn en het toerisme in Thailand te veel schade aanbrengen. Ook zou het niet in lijn zijn met het plan van de regering om het toerisme in Thailand te promoten.

Tags:

Reageren