Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Vegetarisch festival in Thailand

Vegetarisch festival in Thailand

Ieder jaar vindt aan het begin van de negende Chinese maanmaand op verschillende plaatsen in Thailand het traditionele Vegetarisch Festival plaats. Tijdens dit evenement eten de Thai voor 10 dagen vegetarisch en dragen ze witte kleding.


Ze doen dit onder meer omdat het geluk zou moeten brengen en ten behoeve van geestelijke reiniging. Grote supermarkt ketens als 7-Eleven, Big-C en Tesco Lotus verkopen deze dagen speciale vegetarische maaltijden en bij het BTS National Stadium station in Bangkok wordt er gratis vegetarisch voedsel uitgedeeld tot en met zondag..

Vegetarisch Festival op Phuket van 5 tot 13 oktober

Het Vegetarisch Festival op Phuket is een spectaculair evenement om te zien. Tijdens het festival worden er diverse heilige rituelen uitgevoerd bij verschillende Chinese heiligdommen en tempels, zoals bijvoorbeeld het lopen op blote voeten over hete kolen. Ook heftig is het ‘Ma Song’ ritueel, waarbij toegewijden in een trance komen en scherpe metalen voorwerpen door hun wangen steken.


In Trang vinden er processies plaats waarbij duizenden rotjes worden afgestoken, die zorgen voor een oorverdovend kabaal en ook in Hat Yai vinden er processies plaats bij alle heiligdommen rondom de stad.


Reageren