Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Zijne Heiligheid de Opperste Patriarch overleden

Zijne Heiligheid de Opperste Patriarch overleden

De Opperste Patriarch van Thailand Somdet Phra Nyanasamvara Somdet Phra Sangharaja is vandaag om 19:30 uur lokale tijd overleden. Volgens het Chulalongkorn Ziekenhuis overleed Zijne Heiligheid Somdet Phra Nyanasamvara aan een bloedinfectie, nadat hij niet meer herstelde van een operatie aan een darminfectie afgelopen week. Hij werd 100 jaar oud.


Zijne Majesteit de Koning heeft het overlijden van Zijne Heiligheid erkend met diepe droefheid. De Koning heeft geïnstrueerd dat het lichaam van de Opperste Patriarch’s bij Phra Tamnak Petch in Wat Bowon Niwet in Bangkok moet komen te liggen en dat paleis ambtenaren zwarte kleding moeten dragen gedurende 15 dagen, te beginnen op vrijdag.


Het Chulalongkorn Ziekenhuis deed in totaal acht aankondigingen over de medische toestand van de vereerde monnik sinds 14 oktober, toen er een bacteriële infectie bij hem werd gediagnosticeerd na een te lage bloeddruk. In de laatst aankondiging vandaag om 14:00 uur lokale tijd meldde het ziekenhuis dat de algehele conditie van de Opperste Patriarch verslechterd was en zijn bloeddruk verder afnam.


Zijne Heiligheid was sinds 20 februari 2002 ziek, toen hij werd opgenomen in het Chulalongkorn Ziekenhuis. Op 3 oktober werd hij 100 jaar.


In september vorig jaar kreeg de hoogste monnik van Thailand de titel ‘Sangha leider van de Boeddhistische Wereld’ van de World Fellowship of Buddhists. Sangha leiders uit 32 landen namen deze beslissing tijdens een top in Japan.


De 87 jarige Somdet Phra Maha Ratchamangkhlachan, de abt van Wat Paknam Phasi Charoen treedt op dit moment namens de Opperste Patriarch op als voorzitter van de monastieke panel.


De overheid heeft aangekondigd dat vanaf morgen de vlaggen drie dagen halfstok worden gehangen en er 15 dagen van rouw zullen zijn.

Tags:

Reageren