Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Ayutthaya World Heritage Fair 2013

Ayutthaya World Heritage Fair 2013

Van 13 tot en met 22 december zal bij het Historisch Park Ayutthaya de Phra Nakhon Si Ayutthaya World Heritage Fair 2013 plaatsvinden. Dit jaarlijkse evenement wordt gehouden om de historische betekenis van de oude Thaise hoofdstad te vieren met traditionele culturele tentoonstellingen. Het festival vindt ieder jaar plaatst sinds Ayutthaya in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.


“De hoogtepunten van de vieringen van dit jaar zijn de koninklijke en religieuze ceremonie als eerbetoon aan Koning U-Thong (die Ayutthaya als hoofdstad stichtte in 1351) en een religieuze ceremonie om respect te betuigen aan de relieken van Boeddha bij het Chao Sam Phraya National Museum op 9 december” aldus Mr. Wittaya Phewphong, gouverneur van de provincie Ayutthaya.


De grote openingsceremonie van de Phra Nakhon Si Ayutthaya World Heritage Fair 2013 zal op 13 december plaatsvinden. Gedurende tien dagen zullen er op de beurs culturele- en amusementsvoorstellingen te zien zijn, alsmede Thaise hanengevechten en zangwedstrijden. Ook zal er een stand van het Thaise Rode Kruis aanwezig zijn en is er een tentoonstelling over de culturele en historische betekenissen van Ayutthaya.


Het hoogtepunt van het evenement vormt een nachtelijke licht -en geluidshow over het roemrijke verleden van Ayutthaya. Deze vindt plaats bij Wat Manathat en kaartjes hiervoor kosten 200 of 500 baht.


Reageren