Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Het zonnebloem seizoen in Thailand

Het zonnebloem seizoen in Thailand

Ieder jaar komen in november de zonnebloemen in Thailand tot volle bloei en dit seizoen loopt doorgaans door tot en met januari. De beste plekken om de zonnebloemen te zien in Thailand zijn in de Lopburi en Saraburi provincies.

Lopburi

Een bezoek aan deze zonnebloemvelden is een populaire weekendbesteding voor veel Thai die hier graag op de foto gaan met de zonnebloemen. In de Lopburi provincie zijn maar liefst 200.000 tot 300.000 hectare gevuld met zonnebloemen en vormen deze bloemen nu een belangrijke toeristische attractie. De zonnebloembedrijven planten ieder op hun beurt de zonnebloempitten, zodat er altijd een gebied is met zonnebloemen in volle bloei tijdens het zonnebloem seizoen.


De beste plekken in Lopburi om de zonnebloemen te zien zijn Phattana Nikhom, Chai Badan en Khok Samrong. De velden zijn slechte enkele weken in bloei, dus kun je het beste ter plaatse vragen naar het dichtsbijzijnde zonnebloemenveld.

De zonnebloem

De zonnebloem is een plant die goed kan groeien bij droogte. De boeren in Thailand verwerken de zonnebloemen vaak in plaats van maïs. De zonnebloemen zijn zeer rijk aan voedingsstoffen en worden vaak gebruikt om kookolie van te maken. Of ze worden bewaard om gedroogde snacks van te maken. Ook worden de zonnebloemen in vele cosmetische producten verwerkt en gebruikt om bijen te houwen. De zonnebloem honing is dan ook een bekend product uit deze regio.


Reageren