Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Monkey Buffet Festival in Lopburi

Monkey Buffet Festival in Lopburi

Afgelopen zondag vond het jaarlijkse Monkey Buffet Festival plaats, waarbij honderden langstaart makaken werden getrakteerd op meer dan 2.000 kilo aan lekkernijen. Het populaire evenement vindt ieder jaar plaats in Lopburi, wat op zo’n 150 kilometer ten noorden van Bangkok ligt.


Lopburi is beroemd om de kleine langstaart makaken die rondom de oude tempels wonen. De brutale aapjes zorgen regelmatig voor opschudding en ellende in de straten. Elk jaar krijgen de apen op de laatste zondag van november een enorme hoeveelheid aan groeten, fruit en andere lekkernijen als snoep en frisdrank aangeboden.


Volgens de Thaise versie van de Ramayana heeft Rama de oude stad van Lopburi gebouwd met de hulp van zijn vriend Hanuman de Koningaap. Veel van de inwoners van Lopburi beschouwen de makaen nakomelingen van Hanuman en houden daarom ieder jaar dit feest om hun te eren.


Bekijk hieronder enkele foto’s van het Monkey Buffet Festival:Reageren