Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Kaarslicht ceremoniën voor de Koning

Kaarslicht ceremoniën voor de Koning

Miljoenen Thai brandden donderdagavond een kaarslicht om de 86e verjaardag van Zijne Majesteit de Koning te vieren.


Om 19:30 uur vond er bij Sanam Luang een ceremonie plaats die live op de nationale televisie werd uitgezonden. Daarnaast werden er in iedere provincie ceremoniën gehouden in de provinciale zalen. Minister-president Yingluck Shinawatra leidde de ceremonie bij Sanam Luang en prees de Koning voor zijn goedheid voor zijn onderdanen. Ze deed de belofte om de eenheid in Thailand terug te laten keren en wenste de Koning een gelukkige verjaardag.


Na de ceremonie werd er 38 keer vuurwerk afgestoken op Sanam Luang. Bij Lan Kon Muang voor de City Hall in Bangkok organiseerde de Bangkok Metropolitan Administration een evenement waarbij 3.700 mensen de letters ‘Song Phra Charoen’ vormden, wat ‘Lang Leve de Koning’ betekend.

Tienduizenden mensen verzamelden zich bij Sanam Luang Kaarsceremonie bij Ratchadamnoen Avenue 3.700 mensen vormden de letters 'Song Phra Charoen'

Reageren