Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nationale parken in Thailand die je niet wilt missen

Nationale parken in Thailand die je niet wilt missen

Thailand is een populaire reisbestemming in Azië. Zowel voor geplande rondreizen, als voor backpackers die van dag tot dag leven en ’s ochtends pas beslissen wat er die dag gedaan gaat worden. Thailand is met name bekend vanwege de vele tempels die je er vindt, maar ook vanwege haar paradijselijke stranden en natuurlijk kan de party scene ook niet vergeten worden. Toch zijn de nationale parken die je in Thailand vindt ook zeker een reden om naar dit Aziatische land te gaan. Wij hebben de mooiste nationale parken voor jou op een rij gezet:

Khao Sok

Khao Sok

In het zuid van Thailand vinden we Khao Sok. Wanneer je naar dit nationale park gaat en er blijft overnachten, slaap je er in hutjes op het water. Het water in Khao Sok heeft een bijzondere groen, blauwe kleur en dat zorgt ervoor dat de bootreis naar het hart van dit nationale park al indrukwekkend is. In Khao Sok kun je mooie wandeltochten maken en night safari’s. Ook vind je er vele grotten en in sommige kun je zelfs zwemmen. Dieren die je er tegen kunt komen zijn bijzondere vogels, eekhoorns, verschillende vissen en uitzonderlijk kom je er een tijger of beer tegen.

Erawan Nationaal Park

Erawan Nationaal Park

Wie van watervallen houdt, moet naar het in Thailand centraal gelegen park Erawan nationaal park gaan. De indrukwekkende watervallen die je in Erawan vindt, zijn de échte highlight. Maar daarnaast vind je in dit nationale park ook vele wilde dieren, bijzondere druipgrotten en bergen. De meest bekende grotten zijn Mi, Wang Bahdan en Rua. De belangrijkste waterval in dit park is de waterval die eenzelfde naam heeft als dit nationale park: Erawan.

Phu Kradueng Nationaal Park

Phu Kradueng Nationaal Park

Dit nationale park is met name zo populair vanwege de hoge berg die je er vindt. Deze berg is meer dan 1350 meter hoog en vele toeristen trekken naar dit nationale park om deze berg te beklimmen. Wil je dit park bezoeken? Zorg dan wel dat je niet in het regenseizoen gaat. Dan is dit park namelijk gesloten.

Tags:

Reageren