Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thailand krijgt ‘s werelds eerste Cartoon Network waterpark

Thailand krijgt ‘s werelds eerste Cartoon Network waterpark

‘s Werelds eerste Cartoon Network waterpark zal gebouwd worden aan de oostkust van Thailand, in het Sattahip district, nabij Pattaya. Turner Broadcasting System Asia Pacific, een dochteronderneming van één van ‘s werelds grootste mediabedrijven, Time Warner, heeft plannen aangekondigd om het grootschalige waterpark te bouwen in de Bang Saray gemeente.


In het park, dat in maart 2014 open zal gaan voor publiek, verwacht men zo’n 800.000 lokale en buitenlandse toeristen per jaar te verwelkomen. Het ‘Cartoon Network Amazone’ waterpark is vormgegeven in de sfeer van het Amazone regenwoud en zal populaire cartoon figuren als Ben 10, de Powerpuff Girls, Johnny Bravo en de Amazing World of Gumball bevatten.

De kosten voor de bouw van het waterpark liggen op zo’n 23 miljoen euro. Men heeft voor Bang Saray als locatie gekozen vanwege de ideale weersomstandigheden in Thailand, en omdat het een populair gebied is bij toeristen, met badplaats Pattaya op slechts 20 minuten afstand en luchthaven Suvarnabhumi op zo’n 90 minuten.


Attracties die je in het park kunt gaan beleven zijn onder andere een gigantisch golfslagbad, een race-glijbaan, raften en ‘s werelds grootste interactieve water vesting. Het waterpark zal het gehele jaar geopend zijn.


Kijk voor meer informatie over het Cartoon Network Amazone park op: www.cartoonnetworkamazone.com.


Reageren