Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Z.M. Koning Bhumibol roept op tot eenheid

Z.M. Koning Bhumibol roept op tot eenheid

Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej heeft er vandaag in zijn verjaardagsboodschap op aangedrongen dat alle Thais hun taken moeten uitvoeren en roept op tot eenheid in het land.


De Koning viert vandaag zijn 86e verjaardag in het Rajapracha Samakhom van het Klai Kangwon Palace in Hua Hin, waar duizenden Thai zich hadden verzameld. Volgens hem is Thailand in het verleden rustig geweest door de eenheid van het volk en de liefde voor het land. Hij riep de Thais op om hun taken uit te blijven voeren om de stabiliteit en het geluk van het land weder te laten keren. Sinds enkele weken heerst er politieke onrust in Thailand met demonstraties. De demonstraties begonnen uit verzet tegen een amnestiewet die Shinawatra’s broer in staat zou stellen uit ballingschap terug te keren zonder dat hij een gevangenisstraf wegens corruptie hoeft uit te zitten.


Zijne Majesteit bedankte ook de Koninklijke familie leden, ambtenaren, militairen, parlementariƫrs en het Thaise volk die zich voor hem hadden verzameld. Zijn publieke verschijning in het Rajapracha Samakhom van het Klai Kangwon Palace werd live uitgezonden op TV.


Reageren