Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Koudste dag in Bangkok in de afgelopen 30 jaar

Koudste dag in Bangkok in de afgelopen 30 jaar

Vandaag bereikte de temperatuur in Bangkok de laagste temperatuur in 30 jaar tijd. In de ochtend daalde de temperatuur naar 15,6 graden volgens Songkram Aksorn, plaatsvervangend directeur-generaal van de Thaise meteorologische dienst.


Dit jaar heeft Thailand te maken met het langste koele seizoen van het afgelopen decennium, met een duur van al bijna drie maanden. Door de koude temperaturen zouden volgens het Ministerie van Volksgezondheid in het noorden en noord-oosten van Thailand al 63 mensen om het leven zijn gekomen in 24 provincies. De meesten mensen die omkwamen waren al ziek, en dit werd door het koude weer verergerd.


Het ongewoon lange koele seizoen wordt veroorzaakt door een koufront vanuit het noorden en heeft ook impact op de rijstoogst van Thailand. Bij lage temperaturen, is de bevruchting slecht waardoor er vele lege rijstschillen ontstaan.


De kou zal de demonstranten die al bijna drie maanden aan het demonstreren zijn in Bangkok echter niet tegenhouden. De Thaise mensen genieten over het algemeen juist van het koude weer, zoals wij hier in het westen genieten van een stralende zon. Voor ons blijft het een leuk gezicht om Thaise mensen met mutsen en dikke jassen aan op teenslippers te zien lopen.

Tags:

Reageren