Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Bangkok’s nahm beste restaurant van Azië in 2014

Bangkok’s nahm beste restaurant van Azië in 2014

Het Thaise restaurant nahm uit Bangkok is gisteren benoemd tot beste restaurant van Azië in 2014. Het restaurant van de in Australië geboren David Thompson steeg van de derde positie vorig jaar naar de eerste plaats in de jaarlijkse S. Pellegrino & Acqua Panna Asia’s 50 Best Restaurants Awards.


Met gerechten variërend van gerookte vis, pinda en tapioca noedels tot gezoute threadfin baars met gember, chili en groene mango op betelbladeren, werd het menu van nahm alom geprezen om zijn schitterende voorbeeld van een goede Thaise keuken.

Het nahm restaurant in Bangkok's Metropolitan Hotel

De lijst van de 50 beste Aziatische restaurants is een zijtak van de prestigieuze World 50 Best Restaurant Awards, een van de hoogste onderscheidingen in de industrie. Meer dan 900 wereldwijde voedsel-experts, waaronder koks, restauranthouders, schrijvers en critici hebben hun mening gegeven voor de awards, door elk een top zeven restaurants samen te stellen.


Op de derde plaats in de lijst staat nog een restaurant uit Bangkok, het Indiase restaurant Gaggan, achter de winnaar van vorig jaar: het Narisawa restaurant in Tokyo. De top 10 wordt verder gevuld met restaurants uit Hong Kong, Singapore en Shanghai.


De complete lijst van de 50 beste restaurants van Azië in 2014 kun je hier bekijken.


Reageren