Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Chiang Mai Flower Festival 2014

Chiang Mai Flower Festival 2014

Chiang Mai doet zijn bijnaam ‘Roos van het Noorden’ eer aan, door aan het einde van het winterseizoen het Chiang Mai Flower Festival te organiseren. Het festival vindt dit jaar voor de 38e keer plaats op 8 en 9 februari in het Suan Buak Hat Park.


Tijdens het festival zal het Suan Buak Hat Park omgetoverd worden tot een openluchttentoonstelling, waar de meest prachtige bloemen en decoratieve planten uit Thailand te zien zullen zijn. Behalve alle bloemenpracht zullen er agrarische tentoonstellingen te zien zijn en zullen er bloemenwedstrijden gehouden worden. Liefhebbers van orchidee├źn kunnen hier de prachtige orchidee├źn gekweekt door de plaatstelijke bevolking bewonderen en aanschaffen.

Versierde praalwagens

Een hoogtepunt van het Chiang Mai Flower Festival vormt de corso, waarin met bloemen versierde praalwagens in een parade door de stad rijden, met levendig gekleurde bloemen en dansers in traditionele kostuums. De praalwagen die het beste cultuurbehoud vertoont zal een trofee winnen uit handen van HKH Prinses Maha Chakri Sirindhorn.


Het Chiang Mai Flower Festival is een schitterende gebeurtenis en wordt goed bezocht door zowel toeristen als Thai, dus het is aan te raden je accommodatie tijdig te boeken. Bel voor lokale informatie met het Tourism Authority of Thailand kantoor in Chiang Mai op telefoonnummer +66 5324 8604, +66 5324 8607 of +66 5330 2500.


Reageren