Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Laatste Muay Thai gevecht in Bangkok’s legendarische Lumpinee stadion

Laatste Muay Thai gevecht in Bangkok’s legendarische Lumpinee stadion

Het Lumpinee Boxing stadion in Bangkok is jarenlang een populaire toeristische attractie in Bangkok geweest om een avond naar authentiek Muay Thai boxen te kijken. Er is echter een nieuwe stadion gebouwd om het stadion uit 1956 te vervangen, en afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijd plaats op deze legendarische plek.


Op de laatste avond was het stadion goed gevuld met Muay Thai fans. In het oude stadion is plaats voor zo’n acht tot tienduizend toeschouwers, maar ook buiten verzamelden de fans zich, om op een groot scherm naar live beelden van de gevechten te kijken.

Buiten het stadion waren de gevechten te volgen op een groot scherm

De organisatie had voor de laatse avond in het Lumpinee stadion een aantal mooie gevechten aangekondigd. Het hoofdgevecht was met Petboonchu Bhoplaboonchu, die met succes zijn lichtgewicht titel verdedigde tegen enchai PK Sanchai.

Het legendarische Lumpinee stadion was goed gevuld

Een paar jaar geleden heeft de eigenaar van het stuk grond waarop het stadion staat, een verzoek ingediend om het stadion te verplaatsen naar een nieuwe locatie, zodat de grond gebruikt kan worden voor nieuwbouw. De bouw van het nieuwe stadion, in het noorden van Bangkok, op Ram Intra Road, begon in 2012 en is al open voor wedstrijden. Het nieuwe stadion zal nog steeds de naam Lumpinee Boxing Stadium dragen.


Het Lumpinee stadion is overigens niet het oudste Muay Thai stadion in Bangkok. Als je een wedstrijd wilt zien in een legendarisch stadion, kun je op de maandag, woensdag, donderdag en zondag nog terecht in het Rajadamnern Stadium, dat werd geopend in 1945.

Buiten het stadion werden herdenkings t-shirts verkocht Het oude stadion bestaat voor een groot deel uit staanplaatsen Een Muay Thai vechter in de rust tussen de vijf rondes Een van de laatste gebechten in het Lumpinee stadion
Tags: ,

Reageren