Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nieuwe busroute tussen Loei en Luang Prabang

Nieuwe busroute tussen Loei en Luang Prabang

Afgelopen maand werd er een nieuwe busroute gelanceerd tussen Thailand en Laos, waarmee een nieuwe gemakkelijke manier van reizen tussen deze twee populaire bestemmingen in Zuidoost-Azië is ontstaan.


Het Thaise vervoerbedrijf Transport Co Ltd. en Naluang Company uit Laos openden gezamelijk de nieuwe Loei – Sainyabuli – Luang Prabang busroute. De route, met nummer 14, heeft een afstand van zo’n 395 kilometer en duurt ongeveer negen uur. Een enkele reis tussen Loei en Luang Prabang kost 700 baht en een enkele reis tussen Loei en Sainyabuli 500 baht.


Volgens Mr Thawatchai Arunyik, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand, is de nieuwe busroute zeer belangrijk voor de stad Loei, in het noordelijkste deel van de noordoostelijke regio van Thailand: “Loei biedt een unieke natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed en door deze historische en pittoreske bestemmingen met elkaar te verbinden hebben toeristen en reizigers een nieuwe, betaalbare manier om deze culturele pareltjes van Zuidoost-Azië te verkennen. Deze busroute zal een naadloze reis over de grens bieden en de handel en het vervoer tussen de bevolking van Thailand en die van Laos verbeteren.”.


Op dit moment zijn er verschillende manieren om van Thailand naar Laos te reizen. Zo kun je vanaf Bangkok en Sukhothai naar Vientiane, Luang Prabang, Savannakhet en Pakse in Laos vliegen, of met de auto of bus over één van de vier Thai – Laos Friendship bruggen over de Mekong rivier rijden. De meest gebruikte brug is tussen Nong Khai in Thailand en Vientiane in Laos. Andere bruggen zijn er tussen Mukdahan in Thailand en Savannakhet in Laos, Nakhon Phanom in Thailand en Thakhek in Laos, en de onlangs geopende brug (in december 2013) tussen Chiang Rai in Thailand en Bokeo in Laos.

Tags: ,

Reageren