Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Avondklok opgeheven voor Pattaya, Phuket en Koh Samui

Avondklok opgeheven voor Pattaya, Phuket en Koh Samui

De avondklok die eerder op 22 mei werd ingesteld in Thailand is vanaf vandaag opgeheven voor de drie grote toeristische bestemmingen Pattaya, Phuket en Koh Samui. Voor alle andere Thaise bestemmingen blijft de avondklok (van 0:00 tot 4:00 uur) nog wel van kracht.


De National Council for Peace and Order (NCPO) is zich ervan bewust dat het toerisme een van de belangrijkste drijfveren is voor de economische groei van Thailand, en heeft daarom de avondklok voor Pattaya , Ko Samui en Phuket opgeheven. De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil er op aandringen dat bezoekers in Thailand vrijwel niks merken van de coup in Thailand, en gewoon kunnen genieten van hun dagen in de zon en het bezoeken van bezienswaardigheden als tempels, bergen en stranden. De meeste reizigers zullen tijdens de avondklok gewoon in hun accommodatie verblijven, dus ondervinden geen last.

Business as usual

Eigenlijk gaat alles gewoon door zoals normaal in Thailand. Alle luchthavens, waaronder Bangkok (Suvarnabhumi en Don Mueang), Phuket, Koh Samui, Hat Yai en Chiang Mai zijn operatief zoals normaal en ook andere vervoerswijzen, over de weg, over het spoor of over het water, zijn actief zoals normaal. Hotels, resorts, spa’s, restaurants, uitgaansgelegenheden, bioscopen, winkelcentra, supermarkten, evenals banken, benzine en gas stations zijn gewoon open als anders.


Kom je ‘s nachts aan in Bangkok, dan is dat geen enkel probleem. Er zijn altijd 24 uur per dag taxi’s beschikbaar bij de Suvarnabhumi luchthaven, op de 1e verdieping. Wel is het aan te raden om altijd je paspoort en andere reisdocumenten bij je te hebben, voor het geval ze nodig zijn voor inspectie door veiligheidsagenten.


Reageren