Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Dit najaar directe vluchten naar Koh Pha Ngan

Dit najaar directe vluchten naar Koh Pha Ngan

Een directe luchtverbinding naar het eiland Koh Pha Ngan zal naar verwachting nog dit jaar in gebruik gaan. De luchtvaartmaatschappij die naar Koh Pha Ngan zal gaan vliegen is Kan Air.


Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de aanleg van het vliegveld op het vier na grootste eiland van Thailand, dat bekend staat voor de Full Moon Party’s die er worden gehouden. Kan Air verwacht tegen het einde van dit jaar de eerste vluchten te kunnen uitvoeren. De aanleg van het vliegveld is nu voor zo’n 70 procent gereed, en heeft al meer dan 10 miljoen euro gekost.


Kan Air zal de eerste airline worden die gaat vliegen naar Koh Pha Ngan, met routes tussen de luchthavens van Bangkok Suvarnabhumi, Chiang Mai, Krabi en Phuket. Voor de vluchten zal Kan Air twee ATR 72 turboprop-passagiersvliegtuigen in gaan zetten, met ruimte voor 70 passagiers. De airline is oorspronkelijk gevestigd in Chiang Mai en met de uitbreiding van vier routes wil het een tweede hub in Bangkok opzetten. De vier nieuwe routes zijn: Chiang Mai-Ubon Ratchathani, Chiang Mai-Hua Hin, Bangkok-Surin en Bangkok-Mae Sot.


De andere bestemmingen waar Kan Air op dit moment op vliegt zijn Mae Hong Son, Pai, Chiang Rai, Nan, Khon Kaen en Phitsanulok. Op deze routes wordt een eenmotorig Cessna Grand Caravan 208B propellervliegtuig ingezet met 12 zitplaatsen.


Reageren