Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Bangkok krijgt hoogste wolkenkrabber van Zuidoost-Azië

Bangkok krijgt hoogste wolkenkrabber van Zuidoost-Azië

Vastgoedontwikkelaar Grand Canal Land heeft vandaag plannen onthuld voor het bouwen van een 125-verdiepingen tellende kantoor-en hoteltoren in Bangkok, die de hoogste wolkenkrabber in Zuidoost-Azië moet worden.


De ‘Rama IX Super Tower’ moet 615 meter hoog worden en in 2019 klaar zijn. Hij zal gebouwd worden in de buurt van het kruispunt bij Ratchadapisek Road, en hiermee zou zo’n 18 biljoen baht gemoeid zijn.


De ‘Super Tower’ – de naam is nog niet definitief en zal door een wedstrijd bepaald worden – werd ontworpen door Architects 49 Ltd. De toren zal 90.000 vierkante meter aan kantoorruimte bieden en een ‘zes-sterren hotel’ met 260 kamers. Verder zal er bovenaan een observatiedek komen voor toeristen en een tuin op een lagere verdieping.

Hoogste wolkenkrabber van Zuidoost-Azië

Wanneer de wolkenkrabber is voltooid, zal het het huidige hoogste gebouw in Thailand, de Baiyoke II toren met 328,4 meter, nietig doen lijken. Het tweede hoogste bouwwerk zal in 2016 worden afgerond en zal 314 meter hoog worden. Het gaat hier om het Mahanakhon condominium.


Wanneer de Rama IX Super Tower vandaag voltooid zou worden, zou het de op twee na hoogste toren in de wereld zijn en de hoogste van Zuidoost-Azië. Op dit moment zijn de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur met 375 meter de hoogste torens van de regio.


Volgens de ontwikkelaars zal het procject een eigen zes-baans prive weg krijgen tussen Rama IV en Rachadapisek, en zal het minder dan 500 meter van een afslag van de snelweg liggen. Ook zal er een directe MRT metro verbinding komen.

Tags:

Reageren