Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


‘I Hate Thailand’ video ter promotie van Thailand

‘I Hate Thailand’ video ter promotie van Thailand


De Thaise toerisme autoriteit heeft een video gemaakt genaamd ‘I Hate Thailand’ om het land te promoten, die binnen een paar dagen al meer dan een miljoen keer werd bekeken.


Voor het toerisme in Thailand was het een slecht jaar en op het eerste gezicht lijkt deze video er ook niet aan bij te dragen. De 5-minuten durende video begint met een boze Britse toerist op een strand die zich voorstelt als James, die zegt dat zijn tas is gestolen. “Ik haat deze plek, ik haat Thailand” zegt hij tegen z’n camera. Na een grote mond tegen een politieman ontmoet hij een aantrekkelijke Thaise vrouw en ontdekt hij dat Thailand zo gek nog niet is. Nadat zijn tas is teruggevonden met paspoort en al besluit hij toch te blijven in het land dat hij eerst haatte.


De video lijkt in eerste instantie door de toerist zelf te zijn gemaakt, maar blijkt toch door de Thaise toerisme autoriteit (TAT) gemaakt te zijn. Ze willen aan de hand van omgekeerde psychologie proberen om het negatieve imago van Thailand te verbeteren, na de militaire staatsgreep en moord op twee Britse toeristen. De video is onderdeel van een strategie die er voor moet zorgen dat het toerisme naar Thailand weer herleefd. Toerisme is goed voor zo’n 7 procent van de Thaise economie. Dit jaar zag de TAT het aantal toeristen voor het eerst sinds jaren dalen, terwijl er in 2013 nog een record aantal van 26,6 miljoen toeristen naar Thailand kwamen.

Tags:

Reageren