Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Beschermende kleding tegen muggen

Beschermende kleding tegen muggen

In Thailand komen naast gewone muggen ook muggen met malaria en dengue voor. De kans dat je door een mug met malaria gebeten wordt, is echter zeer klein. De malariamuggen komen praktisch alleen voor in de grensgebieden met Laos, Myanmar (Birma), Cambodja en Maleisië en in de jungles. Verblijf je in steden of in een van de populaire badplaatsen, dan kun je ervan uitgaan dat je niet te maken krijgt met de malariamug. Er wordt daarom ook niet geadviseerd om malariapillen mee te nemen op vakantie naar Thailand. Dengue koorts (knokkelkoorts) is het gevolg van een beet door de Aziatische tijgermug. Deze mug komt de laatste jaren steeds vaker voor in Thailand. De mug is vooral ‘s ochtends en overdag actief, wat betekent dat je jezelf gedurende de dag moet beschermen tegen muggenbeten. We leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen.


Één van de meest eenvoudige manieren om je te beschermen tegen muggenbeten, is door de juiste kleding te dragen. Een lange broek en een ruim shirt met lange mouwen geeft je al een hoop bescherming. Draag geen warme, dikke spijkerbroeken, maar ga juist voor een lichte outdoorbroek. Hoewel muggen door dunne kleding kunnen prikken, kun je de kleding wel met DEET (sterk insectwerend middel) inspuiten. Test vooraf wel even op een klein stukje kleding of het middel geen sporen achterlaat. Er bestaat ook speciale muggenwerende kleding, die zodanig geweven is dat muggen er niet doorheen kunnen prikken. Verder kun je het beste lichtgekleurde kleding dragen dat gemaakt is van het materiaal suplex-polyamide. Heb je nog onbedekte huid? Smeer dan ook je huid in met DEET. Dit middel is bij verschillende drogisterijen verkrijgbaar, of online zoals bij deze. Gebruik geen zoete parfum of deodorant en zet de airco of ventilator altijd aan. Toch gestoken door een mug met dengue? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een dokter.


Reageren