Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Gigantische pijlstaartrog aangetroffen in de Mae Klong rivier

Gigantische pijlstaartrog aangetroffen in de Mae Klong rivier


Tijdens het filmen van het ABC programma ‘Ocean Mysteries’ kwamen gastheer Jeff Corwin, dierenarts Nantarika Chansue en hun team een gigantische pijlstaartrog tegen die mogelijk recordbrekend is. Het massieve dier is bijna 2,43 meter breed en 4,27 meter lang.


De pijlstaartrog werd aangetroffen in de Mae Klong rivier, die ontspringt in de provincie Kanchanaburi. Toen het dier werd gevangen woog deze naar schatting ruim 360 kg, en bleek het zwanger te zijn, een goed teken voor het soort volgens Corwin, want deze wordt met uitsterven bedreigd.


Het exacte gewicht kon niet worden gemeten zonder dat dit potentiele nadelige gevolgen voor het dier zou hebben, maar een tag gaf aan dat hetzelfde dier ook al eens in 2009 was gevangen, toen het slechts 2 meter breed was.


Reageren