Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Je eigen Thailand reisblog beginnen

Je eigen Thailand reisblog beginnen

Wanneer je op reis gaat naar Thailand, is het een leuk idee om een blog te starten. Je kan daarmee het thuisfront op de hoogte houden van je avonturen en hebt na afloop van je reis een persoonlijk reisdagboek. In dit artikel leggen we je uit hoe je zo’n blog kan beginnen en waar je op moet letten om een succesvol blog te beginnen.


Als je online verslag wilt doen van je reis, komen daar verschillende dingen bij kijken. Hoe schrijf je bijvoorbeeld je reisverslagen, zodat ze duidelijk en prettig te lezen zijn voor je volgers? Er zijn verschillende sites met tips, die je kunnen helpen bij het schrijven van heldere reisverslagen. Maar de eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je besloten hebt een reisblog te beginnen, is wat je ermee wilt bereiken. Wil je enkel familie en vrienden op de hoogte houden van je avonturen? Of wil je er meer uithalen? Mocht je meer uit je blog willen halen, dan is het belangrijk om vanaf het begin de juiste keuzes te maken. In principe heb je in het begin drie dingen nodig om een succesvol blog te kunnen starten.

1. Een eigen domeinnaam

Het is niet zozeer de sport om een goedkope domeinnaam te vinden, maar meer om een originele domeinnaam te bedenken die past bij de inhoud van je blog. Bij verschillende aanbieders kun je daarom kiezen voor nieuwe extensies, die ervoor zorgen dat er meer domeinnamen vrij zijn en dat je blog makkelijker te herkennen en onthouden is. Zo kun je bij Strato bijvoorbeeld kiezen voor de extensie .travel.

2. Professionele hosting

Om je blog online te kunnen zetten, moet je ergens een stukje schijfruimte op een professionele server huren. Vaak kan deze stap tegelijk met het registreren van een domeinnaam worden gezet.

3. CMS met WordPress installeren

WordPress is een systeem om je blog te beheren en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt door bloggers. Je hebt geen enkele programmeerkennis nodig en kan eenvoudig blogs en foto’s online plaatsen.


Wanneer je deze drie stappen volbracht hebt, heb je de basis gezet voor het creëren van een succesvol blog. Het is verstandig deze stappen voor het begin van je reis al geregeld te hebben.

Tags:

Reageren