Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Geschikte kleding voor je Thailand reis

Geschikte kleding voor je Thailand reis

Wanneer je op reis gaat naar Thailand, is er een grote kans dat je een aantal weken weg bent van huis. Hoewel je kledingkast misschien vol hangt met allerlei leuke kledingstukken, is het aan te raden deze niet allemaal mee te nemen. Dat zorgt namelijk alleen maar voor extra bagage. Neem dus niet al te veel kleren mee, maar wel genoeg om een aantal dagen zonder wassen door te kunnen komen. De luchtvochtigheid in Thailand is hoog, waardoor je veel zweet en je je kleren dus regelmatig zult moeten wassen en drogen. In dit artikel zullen we je vertellen welke kleding hier het meest geschikt voor is.

Kleding als zonbescherming

Thailand ligt rond de evenaar, wat betekent dat de UV-straling er erg sterk is. Bij voorkeur kies je dus voor speciale kleding die gemaakt is van UV-werend materiaal. Verlies daarbij echter de kenmerken van het materiaal niet uit het oog. Een spijkerbroek heeft bijvoorbeeld een erg hoge beschermingsfactor, maar overdag in de tropen zul je merken dat de broek erg zwaar aanvoelt en slecht droogt. Katoen is een populaire stof voor kleding, omdat het van een natuurlijk materiaal gemaakt is en daardoor lekker aanvoelt. Wanneer je bijvoorbeeld een katoenen blouse mee wilt nemen, zul je merken dat je lichaam relatief snel afkoelt. Daar staat echter ook een groot nadeel tegenover: katoen is snel vochtig en droogt bijna niet. Nylon (ook wel polyamide genoemd) droogt juist wel snel en is bovendien licht van gewicht en makkelijk op te vouwen. Deze stof heeft echter als nadeel dat het je niet zo goed beschermt tegen UV-straling. Outdoor-experts zweren daarom bij een materiaal dat je eigenlijk enkel in zomer- en tropenkleren vindt: Suplex-polyamide. Deze nylon stof droogt snel, is licht van gewicht en ook nog eens erg sterk. Het materiaal voelt aan als katoen, maar heeft niet als nadeel dat het snel vochtig en slecht drogend is.


Reageren