Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Brug over de River Kwai

De Brug over de River Kwai, Kanchanaburi

De Brug over de River Kwai

De brug over de Khwae rivier is beroemd geworden door Pierre Boulle’s boek ‘The Bridge over the River Kwai’ en de gelijknamige film uit 1957. De ijzeren spoorburg is 300 meter lang en overspant de Maenam Khwae Yai rivier, een tak van de Maenam Mae Klong.


De brug werd gebouwd tijdens de Japanse bezetting van Thailand in de Tweede Wereldoorlog en maakte deel uit van een strategische spoorverbinding met Myanmar. De 415 kilometer lange spoorverbinding moest de Japanse troepen in andere westerse landen in Azië bevoorraden.


Deze spoorlijn wordt ook wel de ‘Death Railway’ genoemd, omdat er tijdens de bouw ervan meer dan 100.000 krijgsgevangenen en arbeiders omkwamen.


De eerste versie van de brug werd voltooid op 25 december 1943 en was gemaakt van hout. Tijdens een geallieerde aanval op de brug in 1945 werd de brug echter grotendeels vernietigd en later vervangen door een stalen brug. Een geluids- en vuurwerkshow tijdens de laatste week van november en de eerste week van december gedenkt deze bombardementen.


Tegenwoordig is de brug nog steeds in gebruik en kun je een trein nemen vanaf Kanchanaburi Station naar Ban Tha Sao of Namtok Station, een afstand van zo’n 77km. In het weekend en op feestdagen gaat er een speciale trein vanaf Bangkok naar Namtok Station.


  • Adres
    • Th Mae Nam Khwae

Reageren