Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Erawan Nationaal Park

Erawan Nationaal Park, Kanchanaburi

Het Erawan Nationaal Park

Het Erawan Nationaal Park bevat een zeven niveau’s tellende waterval, die behoort tot één van de mooiste in Thailand. Het park dankt zijn naam aan de waterval op het hoogste niveau, die een gelijkenis toont met Erawan, de driekoppige olifant uit de hindoeïstische mythologie.


De eerste drie watervallen zijn gemakkelijk te bereiken, maar de niveau’s hier op volgend vergen meer uithoudingsvermogen en goede wandelschoenen. De wandeling naar niveau zeven is in totaal zo’n anderhalve kilometer lang. Aangezien het park om 17:00 uur sluit, dien je niveau zeven voor 16:00 uur te bereiken, waarna deze sluit.


De watervallen bij niveau’s 2 en 4 zijn het meest geschikt om te zwemmen en zijn ook het meest indrukwekkend. Let wel goed op je spullen voordat je het water in gaat, want er kunnen apen zijn die voedsel ruiken in je tas. Drinken dien je overigens voor niveau 3 t/m 7 af te geven, welke je later weer terug kunt krijgen.


Verder vind je in het 550 vierkante-kilometer de Tham Phra That grot, welke beschikt over een grote verscheidenheid aan kalksteen en formaties. Er zijn gidsen beschikbaar die je naar deze donkere grotten kunnen leiden. Ook is het mogelijk om te kamperen in het Erawan Nationale Park.


 • Telefoon
  • +66 3457 4722
 • Entree
  • volwassenen 200 ฿ / kinderen 100 ฿
 • Openingstijden
  • dagelijks van 06:00 – 17:00

1 reactie op ‘Erawan Nationaal Park’

 1. Tessa schreef:

  Beste meneer/mevrouw,
  Afgelopen zomer ben ik naar Thailand op vakantie geweest en dit was een ervaring om nooit te vergeten. Ik ben ook bij de Erawan waterfalls geweest en dit was erg mooi.

  Nu wil ik een foto groot op de plexiglas laten bedrukken. De foto die op uw site staat vind ik daar erg geschikt voor. Is het mogelijk om mij het origineel te sturen, zodat ik deze kan gebruiken om te laten afdrukken op een groot formaat plexiglas.

  Ik hoop dat u mij kunt helpen en ik de foto zou mogen gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Tessa Sevink

Reageren