Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nationaal Park Doi Inthanon

 • Adres
  • Amphoe Chom Thong
 • Entree
  • 30 ฿
 • Website
 • Telefoon
  • 0 5335 5728
 • Openingstijden
  • dagelijks van 06.00 – 18.00
Wandelroute op Doi Inthanon

Nationaal Park Doi Inthanon

Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand en ligt 2.599 meter boven de zeespiegel. De berg is een deel van de Himalaya, die loopt tussen Nepal, Bhutan, Myanmar, en eindigt bij het noorden van Thailand. Complexe bergketens en een mild klimaat karakteriseren het gebied met een vochtige en dichte top van het bos. Het park wordt onder andere bevolkt door Karen en Meo bergstammen.

Je kunt Doi Inthanon het hele jaar door bezoeken, maar de beste periode voor het bekijken van watervallen is van mei tot november. Als je de wilde bloemen wilt bekijken kun je het beste tussen december en februari gaan. Voor vogelliefhebbers is november t/m maart de beste periode.

Attracties in Doi Inthanon National Park

Mae Ya waterval

Mae Ya is één van de mooiste watervallen in Chiang Mai. Het water stroomt hier van een 280-meter steile klif op verschillende rotsformaties in lagere beken als gordijnen. De goed beheerde waterval is vol met groene bossen en zeer geschikt voor recreatie.

Mae Klang waterval

De Mae Klang is een 100-meter hoge waterval met één niveau en ligt op 8 kilometer van de snelweg nr. 1009 splitsing, linksaf van een 500 meter lange asfaltweg.

Tham Bori Chinda grot

Tham Bori Chinda is een grote grot in de buurt van de Mae Klang waterval. De diepe grot heeft stalactieten en stalagmieten, Boeddha beelden en een rotsachtige stroom. Het oppervlakte van het water schittert als diamanten wanneer het licht op de stroom schijnt. Door het zonlicht in de grot kun je de hele grot zien. Namtok Wachirathan waterval

Namtok Wachirathan waterval

Deze grote waterval keldert over de rand van een hoge klif in een diepe poel onderaan. Wanneer er grote hoeveelheden water naar beneden vallen kan het flink gaan spatten en is het handig om bijvoorbeeld een poncho te dragen. In de prachtige ambiance kun je over een gladde burg lopen die leidt naar de waterval. Je kunt de Namtok Wachirathan waterval bereiken via snelweg nr. 1009.

Namtok Siriphum

Namtok Siriphum is een prachtige waterval die van een steile klif in twee lijnen valt en zichtbaar is op weg naar Doi Inthanon. De aantrekkelijke waterval ligt op km. 31 van snelweg nr. 1009.

Doi Inthanon Royal Project

Het Doi Inthanon Royal Project ligt in het Khun Klang dorp, dicht bij het hoofdkwartier van het park. Het project werd in 1979 gestart om de bergstammen te helpen met geld verdienen met het verbouwen van gewassen, anders dan opium. Ook werden ze getrained zodat ze moderne landbouwmethoden konden gebruiken. Je kunt hier onder andere de verschillende bloemenplantages van bergstammen (Hmong) en een onderzoekslaboratorium bekijken. De tweeling-chedi's

Phra Mahathat Napha Methanidon en Phra Mahathat Naphaphon Phumisiri

De twee pagodes Phra Mahathat Napha Methanidon en Phra Mahathat Naphaphon zijn gebouwd om de vijfde cyclus verjaardagen van koning Bhumibol Adulyadej en Koningin Sirikit te herdenken. De pagodes hebben een vergelijkbare basis, evenals een twee-niveaus tellend wandelpad dat hen omringt. De pagodes verankeren Heer Boeddha’s as en Boeddha-beelden, en kijken uit op de prachtige landschap van de Doi Inthanon.

Doi Inthanon Peak

Doi Inthanon Peak heeft het hele jaar door een koel klimaat. Het Air Force Radar Station en Koning Inthawichayanon’s stoepa ligt op de bergtop. Koning Inthawichayanon was de laatste koning van Chiang Mai en was erg bezorgd over het belang van bossen. Hij wilde de bossen graag behouden voor toekomstige generaties. Hij was zo vertrouwd met Doi Inthanon dat hij een deel van zijn as hier wou bewaren.

Het Tourist Information Centre, nabij de top van Doi Inthanon, vertoont een chronologische achtergrond van de berg, met inbegrip van de aardrijkskunde, biologie, bossen en dieren.

Namtok Mae Pan

De Namtok Mae Pan waterval is de langste in Chiang Mai, die voortvloeit uit een 100-meter klif. De waterval ziet er het mooiste uit vanuit de verte, wanneer het witte water samen met de groene bossen ronde de watervallen een prachtig plaatje vormen.

Vogels kijken op de Doi Inthanon

De winter is de beste tijd om vogels te gaan kijken op Doi Inthanon, wanneer je zowel inheemse en migrerende vogels aan kunt treffen. Zo komt hier onder andere de Euraziatische Houtsnip, Witte Kwikstaart, Gele Kwikstaart, Citroenkwikstaart, Bos Kwikstaart, Kastanje Lijster, Dwerggors en Witkuif-timalia-gaai.

Reageren