Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Rondreis Kennismaking met Thailand

15-daagse Groepsrondreis

Vanaf
€ 1089
Bekijk beschikbaarheid

Deze reis is een perfecte combinatie van stad en strand, cultuur en ontspanning. Je brengt een bezoek aan het levendige Bangkok, alsmede de drijvende markt van Damnern Saduak, de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en de prachtige tempels van Ayutthaya. De reist eindigt in Pattaya, waar je een paar heerlijke stranddagen hebt.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Bangkok

Je vliegt vanaf Schiphol naar de Thaise hoofdstad Bangkok.

Dag 2: Bangkok

Na aankomst word je naar je hotel gebracht en geïnformeerd over de mogelijkheden van het maken van aanvullende excursies. Zo kun je in de middag een potionele ‘klong tour’ maken, waarbij je per Thaise longtailboot door de smalle kanalen van Bangkok vaart en o.a. oude houten woningen, verscholen tempeltjes, schooltjes en torenhoge wolkenkrabbers zult zien.
‘s Avonds kun je optioneel deelnemen aan de ‘dinnercruise’, waarbij je over de Chao Praya rivier vaart en geniet van schitterend uitzicht over Bangkok. Het diner is in de vorm van een uitgebreid internationaal buffet en gedurende de cruise is er uitstekende live-muziek aanwezig.

Dag 3: Bangkok

In de ochtend wordt je opgehaald door de reisleider en ga je met het openbaar vervoer richting China Town. Hier wandel je door de smalle steegjes en bezoek je de Chinese Markt met zijn talloze kruiden, opzienbarende etenswaren en vele andere ‘snuisterijen’.
Daarna staat één van de mooiste tempels van Bangkok op het programma: Wat Po, het grootste en oudste tempelcomplex in de stad met de 46 meter lange liggende boeddha. Op korte loopafstand kun je hierna naar The Grand Palace gaan, de meest belangrijkste bezienswaardigheid van Thailand. Na het bezoek aan dit prachtige paleis gaat u lunchen en bezoekt u de Pakong en Talad groenten en fruitmarkt.
De avond heb je vrij ter besteding en is een uitstekende gelegenheid om één van de talloze restaurants in Bangkok te proberen.
De Chakri Mahaprasat Hall, Grand Palace

Dag 4: Bangkok

Deze dag ben je vrij om te genieten van deze metropool. Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan winkelen of aan het zwembad van het hotel gaan liggen. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een populaire excursie ‘Fietsen in Bangkok’, waarbij je door een oase van rust fietst langs groene kanalen en wandelt over markten waar men niet aan toeristen gewend is.
’s Avonds komt het uitgaansleven op gang en kun je terecht in de talrijke pubs met live bands uit binnen en buitenland, de jazz cafe’s met live jazz muziek en niet te vergeten de megadisco’s die dagelijks duizenden bezoekers trekken.

Dag 5: Bangkok – Drijvende markt – Kanchanaburi / River Kwai

Na het ontbijt ga je naar Rotfai Talad, een markt die door een spoorlijn in tweeen wordt gesplist. Wanneer de trein er aan komt wordt alles snel van het spoor gehaald, wat een geweldig schouwspel oplevert. Vervolgens ga je de grootste nog drijvende markt van Thailand bezoeken, Damnern Saduak. Hier verkopen trotse Thaise dames al varend hun koopwaar wat een prachtig en kleurrijk schouwspel oplevert.
Na het bezoek aan de drijvende markt reis je richting Kanchanaburi om de beroemde ‘Bridge on te River Kwai’ en de rebegraafplaats te bezichtiggen. In de namiddag zul je in het resort arriveren.
Als je wilt kunt je ’s avonds dineren op een raft, die een tocht maakt over de River Kwai.

Dag 6: River Kwai

Deze dag heb je ter vrije besteding om de omgeving te gaan verkennen, bijvoorbeeld met een tocht naar de Erawan watervallen, Hell fire pass en de bekende tijger tempel. Ook kun je deelnemen aan een mooie excursie waarbij je in de ochtend een bezoek brengt aan een olifantenkamp. Hier zul je o.a. een trekking op de rug van een olifant maken. Ook maak je tijdens deze excursie een 45 minuten durende tocht op een bambooraft, waarna je een heerlijke lunch staat te wachten.
‘s Avonds kun je optioneel een bezoek brengen aan een olifantenkamp, waar je kunt meehelpen om de olifanten in de rivier te wassen. Hierna maak je op de rug van een een olifant een tocht dwars door de jungle en sluit je de avond af met een heerlijke barbecue bij de olifanten.De apentempel, Lopburi

Dag 7: River Kwai – Lopburi – Ayutthaya

Na het ontbijt reis je richting Lopburi om een bezoek te brengen aan de plaatselijke apentempel. Met name de apen zijn hier een grote attractie, ze bevinden zich niet alleen in en rondom de tempel, maar klauteren eveneens over de daken van de omliggende gebouwen. De apen zijn voor Lopburi zelfs zo belangrijk geworden dat er een biermerk, onder de naam ‘Monkey Beer’ naar is vernoemd.
Vervolgens rijd je richting Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een der meest machtigste steden in Zuid-Oost Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen in is benoemd tot ‘werelderfgoed’. In de middag bezoek je de Wat Sri Samphet tempel met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en het ernaast gelegen ruïne complex. Hierna check je in bij het hotel.
Wanneer de tijd het toelaat kun je optioneel mee met een boottocht over de Chapo Praya Rivier. Aan de rivier ligt het prachtige zomerpaleis van het koninklijk huis en het complex bestaat uit prachtige gebouwen en tuinen. Na het bezoek vaar je terug naar Ayutthaya.
Bij zonsondergang ga je een kijkje nemen bij de olifantenkraal waar een kleine 200 olifanten leven die een verkwikkend bad in de rivier nemen, wat vaak mooie foto’s kan opleveren. ’s Avonds kun je gaan dineren aan het water, waarna je per fietstaxi ‘Ayutthaya by night’ gaat ontdekken.Het strand van Jomtien

Dag 8: Ayutthaya – Jomtien

’s Ochtends vertek je naar Jomtien om een heerlijke dag aan het strand door te brengen. Je verblijft in een elegant 4-sterren hotel met uitstekend comfort.
In de avond kun je heerlijk rondslenteren of dineren in een van de vele restaurantjes, maar het is ook een belevenis om de Alcazar show mee te maken. De Alcazar show is een wereldberoemde travestietenshow in Pattaya.

Dag 9 t/m 14: Jomtien

De laatste dagen van je Thailand rondreis kun je even heerlijk genieten van zon, strand en zee. Tijd om te genieten aan het strand van Jomtien, aan de rand van het hotelzwembad of optioneel op het eiland Koh Larn. Dit eiland is slechts 7 kilometer van Pattaya gelegen en is een zeer goede plek om te gaan parasailen, snorkelen, duiken of lekker te relaxen in een ligstoel op het strand.

Dag 15: Bangkok – Amsterdam

Na je laatste nacht in het hotel begint deze dag de terugreis naar Nederland. De transfer brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, waar je dezelfde dag nog aan zult komen vanwege het tijdsverschil. Het einde van een heerlijke vakantie in Thailand!
Vanaf € 1089,- Bekijk beschikbaarheid >