Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Songkran in Thailand

Songkran in Thailand
Sa-wat-dee pee mai! Oftewel, gelukkig nieuwjaar! Het Songkran Festival is weer van start gegaan waarmee de Thai het nieuwe jaar (2554) vieren. Er zullen deze week weer veel festivals en traditionele optochten plaatsvinden in heel Thailand en natuurlijk zal dit gepaard gaan met veel gegooi van water. Als je deze week in Thailand bent zul je hoogst waarschijnlijk ook niet droog blijven, maar met temperaturen boven de 30 graden zal dit niet erg zijn.

Geen alcohol tijdens Songkran

Dit jaar is er tijdens Songkran in 60 gebieden in Thailand een verbod op alcohol. Binnen deze gebieden is het verboden om alcohol te verkopen, te vervoeren of te gebruiken. “Zij zijn ingesteld in 44 provincies tijdens Songkran” zegt Visanu Srithawongse van het Thais Health Promotion Foundation (THPF). “Dronken feestvreugde wordt ook niet toegestaan in populaire uitgaansgebieden in Bangkok.”

Tijdens Songkran vallen er ieder jaar vele verkeersgewonden door het gebruik van alcohol in het verkeer. De afgelopen jaren heeft de regering hiertegen campagnes gevoerd met succes, want het afgelopen jaar was het aantal verkeersongevallen van 3.516, waarbij 361 mensen omkwamen, het laagste dodental in jaren.


Reageren