Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


5 december verjaardag Koning Bhumibol

5 december verjaardag Koning Bhumibol
Op maandag 5 december 2011 wordt in heel Thailand de 84e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) gevierd. De Koning, die in 1927 werd geboren te Cambridge, Massachusetts, Verenigde Staten, wordt in Thailand en ver daar buiten zeer bewonderd om zijn goede daden. Zo heeft hij er voor gezorgd dat Thailand zich heeft ontwikkeld van een onontwikkeld Derde Wereld land tot een bloeiende Eerste Wereld economie en centrum van Zuidoost-Aziƫ. De laatste jaren heeft Bhumibol veel te kampen gehad met gezondheidsproblemen.

Vaderdag

Voor veel Thai geldt de Koning als een vaderfiguur en daarom geldt zijn geboortedag als Nationale Vaderdag. Het Grand Palace zal deze dag gesloten zijn en ‘s ochtends bezocht worden door Koning Bhumibol. Rondom 10:30 zal hij voor het publiek te zien zijn op het balkon van de Chakri Throne Hall. Als je Wat Phra Kaeo wilt bezoeken, kun je dit ook beter op een andere dag plannen, aangezien sommige gedeeltes ook gesloten zullen zijn. Op 6 december kun je Wat Phra Kaeo wel bezoeken, maar is het Grand Palace nog steeds gesloten. Van 5 tot en met 9 december wordt het Grand Palace ‘s avonds mooi verlicht en kun je er van 19:00 uur tot middernacht rondlopen en foto’s maken.


Reageren