Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Loy Krathong festival 2011

Loy Krathong festival 2011
Het Loy Krathong festival is één van bekendste traditionele festivals in Thailand. Het wordt gevierd tijdens de volle maan van de 12de maand in de Thaise maankalender en dit jaar valt dat op 10 november. De Thais betuigen deze avond respect aan de godin van het water Mae Phra Khongkha, door ‘krathongs’ te water te laten.

‘Loy’ betekent letterlijk ‘drijven’ en ‘Krathong’ een ‘vlot’. Thai geloven dat het ter water laten van een krathong geluk zal brengen en het is ook een symbolisch gebaar om de slechte dingen in het leven kwijt te raken en met een schone lei te beginnen. Het vlot wordt traditioneel gemaakt van de delen van een bananenboom stam en is zo’n hand span in diameter groot.

Loy Krathong 2011

Helaas valt er voor honderdduizenden Thais dit jaar weinig te vieren tijdens Loy Krathong. Velen zijn door de overstromingen al hun bezittingen kwijtgeraakt en noodgedwongen geëvacueerd. Vanwege deze omstandigheden zal het festival dit jaar niet gevierd worden in Bangkok, Ayutthaya en Suphan Buri. Ook in andere delen van Thailand zal het Loy Krathong festival dit jaar beperkt gevierd worden, zoals bijvoorbeeld in Sukhothai.

Loy Krathong festivals in 2011:

  • Yee Peng Festival in Chiang Mai, van 8 to 11 november in Chang Klan Road, Chiang Mai Night Bazar en Muang district
  • Sukhothai Loy Krathong & Candle Festival 2011 van 8 tot 10 november
  • Loy Krathong Sai Festival en Krathong Sai for the Kings Cup Contest 2011 in Tak van 9 tot 12 november
  • Loy Krathong festival Mae Klong in Samut Songkram op 10 November op King Rama 2 Royal Garden, Amphawa
  • Lantern Festival, The Colourful of Southern Cities in Songkla van 1 November tot 28 February in Park of Hat YaiMeer informatie over het Loy Krathong festival is te vinden op www.loikrathong.net.


Reageren