Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Don Mueang airport in maart weer open

Don Mueang airport in maart weer open
De Don Mueang luchthaven zal op 6 maart weer open gaan en commerciële vluchten uit gaan voeren. Dat heeft Airports of Thailand Plc president Anirut Thanomkulbutra onlangs bekend gemaakt. De luchthaven werd eind oktober vorig jaar gesloten vanwege de overstromingen in Thailand. Voorlopig zullen alleen de oostelijke start-en landingsbaan gebruikt worden.

De luchthaven van Don Mueang is de tweede luchthaven in Bangkok, waarop vooral binnenlandse vluchten uitgevoerd worden. Nok Air, een low-cost luchtvaartmaatschappij, heeft bevestigd dat het al haar diensten terug zal brengen gaan naar de luchthaven Don Mueang. Orient Thai, een andere low-cost luchtvaartmaatschappij, heeft nog niet besloten om terug te keren naar de Don Mueang luchthaven.

In april zullen de herstelwerkzaamheden aan de oostelijke start-en landingsbaan op de luchthaven Suvarnabhumi Airport van start gaan. Deze reparatie beslaat een oppervlakte van 1620 vierkante meter en gaat zo’n 150 miljoen baht kosten. Volgens Anirut is er goed overleg geweest met alle betrokken partijen en zullen er geen vertragingen voorkomen als gevolg van de herstelwerkzaamheden.


Reageren