Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


AirAsia per 1 oktober naar Don Mueang

AirAsia per 1 oktober naar Don Mueang

AirAsia zal haar vliegoperaties per 1 oktober 2012 verhuizen van de Suvarnabhumi luchthaven naar de Don Mueang luchthaven in Bangkok. Dit heeft Tassapon Bijleveld, de CEO van Thai AirAsia, vandaag bekend gemaakt. Volgens Tassapon passen de mogelijkheden van Don Mueang Airport bij de groeiplannen van AirAsia.


Don Mueang Airport zal meer ruimte bieden voor de vernieuwde vloot van AirAsia, met in totaal 48 Airbus A320 toestellen. Ook is de locatie van de luchthaven bevordelijk voor om verder te reizen. “Potentiële reizigers moeten vertrouwen hebben in wat Don Mueang te bieden heeft”, zei Tassapon.


Een ander voordeel is dat AirAsia bijna 1 miljoen baht aan dagelijkse brandstofkosten kan besparen als het vanaf Don Mueang gaat vliegen. Dit omdat vliegtuigen vaak nog 10 minuten boven Suvarnabhumi moeten cirkelen voordat er geland kan worden.


De luchthaven van Don Mueang was lange tijd gesloten wegens de overstromingen eind vorig jaar, maar werd onlangs door de regering heropend. Tassapon verwacht dat AirAsia vanaf 1 oktober al haar diensten op Don Mueang Airport uit kan gaan voeren. De vluchten van AirAsia zullen hun FD code blijven behouden en zich houden aan de originele vluchtschema’s. Passagiers die beïnvloed worden door AirAsia’s verhuizing naar Don Mueang Airport, kunnen hun vlucht gratis wijzigen door het kiezen van een andere reisdatum op dezelfde route op 7 dagen voor of na de oorspronkelijke reisdatum. Ook is het mogelijk om de betaalde vlucht om te zetten naar een krediet wat gebruikt kan worden binnen de komende 90 dagen. De wijzigingsopties zijn alleen beschikbaar voor passagiers die hun ticket voor 26 juni 2012 hebben geboekt en van wie reist vanaf 1 oktober 2012.


Reageren