Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Obama’s bezoek aan Bangkok

Obama’s bezoek aan Bangkok

Zondag 18 november zal de Amerikaanse president Barack Obama een bezoek brengen aan Bangkok. Ondanks het tijdsverschil van 12 uur tussen Washington D.C. en Bangkok, zal Obama geen tijd hebben om een jetleg te verwerken, want er wacht hem een druk programmma.

Wat Po

Het bezoek van Obama aan Thailand zal niet alleen in het teken staan van bilaterale zaken, maar zal ook een cultureel element hebben. Na zijn landing op Don Mueang Airport zal de president direct doorgaan naar Bangkok’s oudste en grootst tempel, Wat Po. In de tempel zal Obama een rondleiding krijgen van één van de hoofdmonniken gedurende zo’n 45 minuten. Wat Po, die als offciële naam Phra Chettuphon Wimon Mangkhlaram Ratchaworamahawihan draagt, bestaat uit verschillende delen, met als belangrijkste attractie het 43-meter lange liggende Boeddha beeld.


Vanwege het bezoek van de president aan de tempel, zal Wat Po zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur gesloten zijn voor publiek. Ook zal er strenge beveiliging zijn rondom het gebied en zullen wegen afgesloten worden.


Na het bezoek aan de tempel zal Obama naar het Siriraj ziekenhuis gaan voor een ontmoeting met Z.M. Koning Bhumibol Adulyadej.


‘s Avonds staat er een dinner met premier Yin>gluck Shinawatra op het programma in het Government House, gevolgd door een meeting met zo’n 600 leden van de Amerikaanse ambassade in het Chulalongkorn University Sport Complex.


Obama zal verblijven in het Four Seasons Hotel op Ratchaprasong Road en maandag vertrekken voor een bezoek aan Myanmar.


Reageren