Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Fiets buiten de gebaande paden in Bangkok

Fiets buiten de gebaande paden in Bangkok

Bangkok is een enorme stad met meer dan 150.000 taxi’s die voor veel files zorgen. Om aan deze verkeerschaos te ontsnappen is een fietstocht door Bangkok buiten de gebaande paden een zeer leuke activiteit. Onlangs deden we met Co van Kessel Bangkok Tours een 5 uur durende fiets – en boottocht en hieronder kun je lezen wat je zoal kunt beleven tijdens zo’n tour.

Chinatown

Rond 7:00 uur ‘s ochtends begaven we ons richting Chinatown, waar Co van Kessel Bangkok Tours (CVK) kort geleden een nieuwe lokatie heeft gevonden in het River City Shopping Center. Deze is direct gelegen aan de Chao Phraya rivier en eenvoudig te bereiken per boot of taxi. Het kantoor van CVK ligt op de begane grond, aan de rechterzijde van het gebouw, en is goed te herkennen door de gele gevel.

Het nieuwe pand van Co van Kessel Bangkok Tours

CVK biedt verschillende tours aan, variërend van twee tot negen uur durende tours. Deze dag deden wij de klassieke ‘Co Combo‘, een vijf uur durende tour die een hele ochtend of middag in beslag neemt. Na een korte introductie van wat er deze dag op het programma zou staan, konden we een fiets uit kiezen, met de keuze tussen een mountainbike of citybike met mand voorop.


Eenmaal op het zadel was het tijd om Bangkok per fiets te gaan ontdekken! In de hectische marktomgeving van Chinatown fietsten we door smalle steegjes en zijstraatjes, waar we van dichtbij het echte Thaise leven konden zien. De bevolking die we onderweg tegenkwamen was altijd goedlachs en vriendelijk. Tussendoor maakten we een stop bij een bijzondere Chinese tempel in het hart van Chinatown.

Met de fietsen op de boot steken we de Chao Phraya rivier over

Na de fietstocht door Chinatown staken we vervolgens de Chao Phraya rivier over om hier door het landelijke en rustige gedeelte van Bangkok te fietsen. Aan deze zijde van de rivier is goed te zien waarom Bangkok ook wel het ‘Venetië van het Oosten‘ genoemd wordt, met tal van kleine kanalen uit vervlogen tijden. We fietsten over smalle paden door een omgeving met rijstvelden, houten huizen op palen, een overvloed aan groene gordels en maakten onderweg een stop bij een schitterende tempel met een gigantisch Boeddha beeld.


Ondanks dat het een hete dag was in Bangkok, was het zeer aangenaam en verfrissend om deel te nemen aan de fietstocht. Ook zorgde CVK regelmatig voor water en rustpunten onderweg, zodat het een zeer ontspannende ervaring was. Onze geweldige gids Patty wist een hoop informatie te vertellen in goed Engels en sprak zelfs een beetje Nederlands! Gedurende de tour was er steeds ook volop gelegenheid om foto’s te maken.

Onderweg stoppen we regelmatig bij bijzondere bezienswaardigheden

Met fiets en al op klassieke longtail boten werden we vervolgens meegenomen voor een boottocht door de schitterende groene kanalen van Bangkok. Erg bijzonder om hier het lokale leven van dichtbij te zien, met moeders die de was doen en kinderen die vrolijk in het water spelen.

Per longtail boot varen we door de kleine kanalen van Bangkok

Na de boottocht vervolgden we onze tour per fiets door een een boeiende omgeving met weelderige groene gordels en plantages. Als lunch kregen we een heerlijke Thaise maaltijd voorgeschoteld, met voldoende keuze voor een ieder. Smullen geblazen!

Een heerlijke Thaise lunch!

Met een goed gevulde maag was het nog een klein stukje fietsen om de Chao Phraya rivier weer te bereiken en met de longtail boot over deze altijd boeiende rivier terug te varen naar Chinatown. Vanaf de pier was het slechts nog een korte rit terug naar het kantoor van CVK, het eindpunt van deze geweldige tocht!

Co van Kessel Bangkok Tours

Co van Kessel Bangkok Tours is ontstaan door het initiatief van Co van Kessel om Bangkok opnieuw te ontdekken. Hij besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om het uitgebreide netwerk van lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders te verkennen. Al meer dan 30 jaar geleden was het zijn missie om de essentie van Bangkok te delen met de rest van wereld. Spijtig genoeg is Co in juli 2012 overleden, maar desondanks is het team van CVK vastberaden om zijn overvloedige kennis en inspiratie voort te laten bestaan en zijn missie voort te zetten.

Video

Wil jij ook zo’n bijzondere fietstocht door Bangkok maken?
Neem dan contact met ons op, of kijk op www.covankessel.com.

Tags: ,

1 reactie op ‘Fiets buiten de gebaande paden in Bangkok’

  1. Jeff Miller schreef:

    A wonderful article and video. My wife and friends were a part of this bike tour and reading about it and watching the video makes me miss Thailand.

    THANK YOU for posting!