Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Koning Bhumibol uit ziekenhuis

Koning Bhumibol uit ziekenhuis

Z.M. Koning Bhumibol Adulyadej heeft vandaag het Siriraj ziekenhuis in Bangkok verlaten, waar hij vier jaar geleden werd opgenomen wegens een longontsteking.


De koning werd door tienduizenden aanhangers uitgezwaaid bij het ziekenhuis. De 85-jarige vorst vertrok hierna met koningin Sirikit met de auto naar zijn Klai Kangwon paleis in kustplaats Hua Hin. Hier woonden ze samen voordat Koning Bhumibol in het ziekenhuis werd opgenomen. Een grote feestende menigte begroette hier het koninklijke echtpaar bij aankomst. Sinds vorig jaar hield de 80-jarige koningin Sirikit haar man gezelschap in het ziekenhuis omdat ze last had van duizelingen tijdens het wandelen.


Of Koning Bhumibol in het Klai Kangwon paleis blijft wonen met zijn vrouw is nog niet duidelijk. De Koning is in Thailand zeer geliefd bij de bevolking voor al zijn goede daden in het verleden. De laatste jaren verscheen hij echter weinig in het openbaar tijdens zijn ziekenhuisopname. De laatste keer dat hij in het openbaar verscheen was tijdens zijn verjaardag afgelopen december, waarbij tienduizenden mensen zich bij Royal Plaza verzamelden.


Reageren