Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Ayutthaya Marathon 2013

Ayutthaya Marathon 2013

De werelderfgoed stad Ayutthaya zal op 15 december hardlopers van over de hele wereld verwelkomen tijdens de Ayutthaya Marathon 2013. Ter viering van de 100 jarige Thaise-Japanse relatie in Ayutthaya, hebben de Ayutthaya Provincial Administration, Tourism Authority of Thailand (TAT) en Unique Running de handen ineen geslagen en de marathon georganiseerd als onderdeel van de Phra Nakhon Si Ayutthaya World Heritage Fair 2013, die zal plaatsvinden van 13 t/m 22 december.


Het is voor het eerst dat de Ayutthaya Marathon wordt gehouden, maar men verwacht deelnemers van onder de hele wereld. Het sportevenement is open voor iedereen, van professionals tot plezier lopers, en voor alle leeftijden. Er zijn verschillende afstanden waaraan je kunt deelnemen, dus voor ieder niveau is er wel wat.


Zo is er uiteraard de volledige marathon van 42,195 km, een halve marathon van 21,1 km, een 10 km mini marathon en een 3,5 km fun run. De route van de marathon loopt door het Historische Park van Ayutthaya met culturele bezienswaardigheden en historische gebouwen en beelden op de achtergrond. Tijdens het koele seizoen in Thailand is het aangenaam lopen door deze prachtige omgeving.


Alle deelnemers die het evenement voltooien zullen worden beloond met een herinneringsmedaille en een speciaal ontworpen t-shirt. Een deel van de opbrengst van het evenement zal worden toegewezen aan het behoud van het Historische Park van Ayutthaya.


Kijk voor meer informatie op www.uniquerunning.org of bel met 66 (0) 2949 2855.


Reageren