Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Makha Bucha op Valentijnsdag

Makha Bucha op Valentijnsdag

Makha Bucha is één van de belangrijkste dagen in de Boeddhistische kalender. Het wordt gevierd tijdens de volle maan van de derde maanmaand en geldt als Nationale Feestdag in Thailand.


Op Makha Bucha Dag wordt herdacht dat 1.250 van Boeddha’s discipelen zich spontaan verzamelden om de preken van Boeddha te horen. Dit jaar valt de Boeddhistische feestdag op 14 februari, dus toevallig tegelijk met Valentijnsdag.

Geen alcohol op Valentijnsdag

Om de Thais te stimuleren zich als goede Boeddhisten te gedragen tijdens deze dag, heeft de Thaise regering in 2009 een verbod op de verkoop van alcohol op alle Boeddhistische feestdagen ingesteld. Wie deze maatregel overtreed riskeert een straf van 6 maanden in de gevangenis en/of een boete van 10.000 baht. Zowel in winkels als in de horeca mag op Valentijnsdag geen alchohol verkocht worden. Alleen correct geregistreerde hotels die voornamelijk buitenlandse klanten hebben, mogen wel alchohol schenken, maar doen dit soms ook vanuit zichzelf niet.


Het verbod op alchohol begint donderdagavond om middernacht (lokale tijd) en duurt tot de middernacht op vrijdag. De Full Moon Party op Koh Pha Ngan is hierdoor een dag opgeschoven naar zaterdag.


Tijdens Makha Bucha gaan Thaise Boeddhisten naar tempels om hun respect te betuigen aan Boeddha en om preken aan te horen over de leer van Boeddha. Meer over Makha Bucha.


Reageren