Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Belangrijke kruispunten in Bangkok weer geopend

Belangrijke kruispunten in Bangkok weer geopend

Het straatbeeld op enkele van de belangrijkste kruispunten in Bangkok is weer terug zoals het was, voordat de anti-overheid demonstranten van de People’s Democratic Reform Committee (PDRC) begonnen met de ‘Bangkok Shutdown‘.


Afgelopen weekend besloten de demonstranten hun tijdelijke kampen bij belangrijke winkel- en zakengebieden – Ratchaprasong, Pathumwan, Asoke en Silom – te verlaten en inmiddels zijn de kruispunten ontruimd en stroomt het verkeer weer als normaal.


Dit weekend vond er een grote schoonmaak plaats bij alle vier kruispunten. Podia, tenten en eetkraampjes werden allemaal ontmanteld. Verder werden de wegblokkades ontruimd, waardoor de wegen naar winkelcentra als Siam Paragon, Siam Discovery, CentralWorld, Gaysorn Plaza, MBK Centre en Terminal 21 weer normaal geopend zijn voor verkeer.


Ondanks de protesten verwelkomde Thailand in januari dit jaar in totaal meer dan 2,3 miljoen internationale toeristen, wat een kleine stijging van 0,06 procent is ten opzichte van dezelfde maand in 2013. Via de BTS Skytrain waren de belangrijke winkel- en zakengebieden tijdens de ‘Bangkok Shutdown’ overigens nog steeds goed bereikbaar. Thailand hoopt dit jaar in totaal 28,6 miljoen toeristen aan te trekken.

Tags:

Reageren