Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Full Moon Party vrijgesteld van avondklok

Full Moon Party vrijgesteld van avondklok

De populaire Full Moon Party op het eiland Koh Pha Ngan kan gewoon doorgaan als normaal en is vrijgesteld van de avondklok in Thailand. Dat heeft de militaire junta gisteren aangekondigd.


De Full Moon Party’s worden iedere maand gehouden rond volle maan en trekken jong feestgangers van over de hele wereld. In een verklaring legt het leger uit dat de Full Moon Party “geen verbinding heeft met de politiek, demonstraties of andere schendingen van de National Council of Peace and Order”. Het feest op het strand van Haad Rin Beach op Koh Pha Ngan dreigde niet door te kunnen gaan vanwege de ingevoerde avondklok in Thailand van 0:00 tot 4:00 uur.


Het feest staat bekend om tot in de vroege uurtjes door te gaan, en daarom had de organisatie gevraagd om de avondklok hier op te heven. Het leger heeft er mee ingestemd dat Haad Rin Beach van 9 tot 13 juni geen avondklok heeft, maar maakt duidelijk dat deze voor de rest van het eiland wel blijft gelden. Haad Rin Beach is hiermee de vierde toeristische bestemming in Thailand die wordt vrijgesteld van de avondklok, nadat eerder deze week Pattaya, Phuket en Koh Samui vrij werden gesteld. Desondanks maakte het leger bekend dat dit niet betekend dat dit ook snel voor de rest van Thailand zal gebeuren.


Het leger zal per situatie gaan bekijken of het de avondklok zal opheffen. Volgende week gaat het wereldkampioenschap voetbal in Braziliƫ van start en voetbal is ontzettend populair in Thailand, maar het leger zegt de avondklok niet speciaal voor het WK te zullen opheffen. Aangezien de wedstrijden om 23:00, 02:00 of 5:00 uur lokale tijd beginnen, zal men de eerste wedstrijden op de dag dus vanuit huis of een hotelkamer moeten gaan kijken.


UPDATE 6-6-2014: Ook voor de toeristische bestemmingen Cha-am, Hua Hin, Krabi en de rest van Koh Pha Ngan is de avondklok inmiddels opgeheven.


Reageren