Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Meer dan 100 vluchten geannuleerd tijdens Loy Krathong in Chiang Mai

Meer dan 100 vluchten geannuleerd tijdens Loy Krathong in Chiang Mai

Volgende week wordt in Thailand het Loy Krathong festival gevierd en een populaire bestemming om dit te vieren is Chiang Mai. Hier worden ieder jaar duizenden lampionnen de lucht in gelaten, wat een schitterend schouwspel oplevert. De luchtvaart is echter minder blij met het festival.


Tijdens het festival (van 5 tot en met 7 november) worden er namelijk 112 vluchten geannuleerd door de luchthaven van Chiang Mai en nog eens 50 vluchten zijn verschoven naar een ander tijdstip. De reden hiervoor? De grote lampionnen vormen een gevaar voor het vliegverkeer en vorig jaar werden er 1.419 lampionnen rond de luchthaven gevonden.


Door de annuleringen zal het aantal binnenlandse passagiers naar verwachting dalen met 16.200 mensen, en het aantal internationale passagiers met 2.400. De luchthaven zal hierdoor zo’n twee miljoen baht minder omzet draaien.

Lampionnen in Bangkok verboden

Ook de Thaise overheid heeft maatregelen genomen om gevaarlijke situaties tijdens Loy Krathong te voorkomen. De brandende lampionnen mogen pas na negen uur ‘s avonds de lucht in worden gelaten en in Bangkok is er een verbod ingesteld voor het oplaten van de lampionnen. Chiang Mai was sowieso al een betere plek om al die lampionnen de lucht in te zien gaan tijdens wat ze hier ook wel het Yi Peng festival noemen, maar dat geldt voor dit jaar dus helemaal.


Reageren