Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


RCA

Route 66 in RCA

RCA (Royal City Avenue)

Royal City Avenue, beter bekend als RCA, is een straat in Bangkok waaraan meerdere clubs liggen, waar je zeven dagen per week kunt gaan stappen. Je vindt hier clubs als Route 66 en Slim & Fix, die iedere avond druk bezocht worden. Het publiek dat hier naar toe gaat, bestaat voornamelijk uit jonge Thai, maar ook toeristen weten hun weg naar RCA te vinden.


Breng je een bezoek aan RCA, dan heb je vele mogelijkheden. Zo kun je genieten van live-muziek, internationale DJ’s, en lokale artiesten. RCA is verdeeld in vier blokken, waarbij Blok A het dichts bij de Rama 9 Road ligt, en Blok D uitkomt op de Petchaburi Road. RCA is te ver verwijderd van het openbare vervoer om er naartoe te lopen, dus kun je het beste een taxi of moter nemen hier naartoe. Hieronder vind je enkele van de beste clubs en bars van RCA.

Route 66

Route 66 is de club waar het allemaal mee begon op RCA en is nog steeds één van de meeste populaire clubs aan deze strip. Deze uitgestrekte super club bestaat uit een live-muziek gedeelte en een hip-hop en R ’N B gedeelte. Deze club is vooral populair bij een jonger Thais publiek, die graag mee zingen met de liedjes van de live-muziek.


Locatie: Blok A, RCA
Transport: MRT Phetchaburi
Telefoon: +66 (0)1 440-9666
Website: www.route66club.com
Entree: 300 ฿, inclusief 2 drankjes
Openingstijden: 20:30 – 2:00

Slim & Fix

Slim & Fix is de grootste club op RCA en de eerste die je tegenkomt vanaf de Rama 9 Road. Er is voor ieder wat wils in deze club met house muziek, hip-hop en live-muziek in drie verschillende ruimtes. Het hip-hop gedeelte is met name een populaire plek voor een groot aantal Thai en buitenlanders.


Locatie: Blok A, RCA
Transport: MRT Rama 9
Telefoon: 66 (0) 2-2030-2268
Entree: 400 ฿, inclusief 2 drankjes
Openingstijden: 17:00 – 2:00

LED

Nachtclub LED, voorheen bekend als 808 Bangkok, is één van de beste clubs van de RCA strip, met een mega geluidssysteem en een breed scala aan muzikale genres met een stevige bass. Afhankelijk van het tijdstip en de dag van je bezoek, wordt hier vocal house muziek, dubsteb of techno gedraaid. Zoals de naam LED doet vermoeden, beschikt de club over fantastische verlichting en visuele displays.


Locatie: Blok A, RCA
Transport: MRT Phetchaburi
Telefoon: +66 86 860 0808
Website: www.facebook.com/LEDclub
Openingstijden: 21:30 – 2:30

Cosmic Cafe

Een populaire plek om de avond te beginnen in RCA is Cosmic Cafe, een ingetogen biertuin waar live-muziek gespeeld wordt. De muziek kan uiteen lopen van akoestisch tot oude soul muziek en vaak treden er meerdere bands op een avond op. Door de week is Cosmic Cafe vrij rustig, maar op vrijdag en zaterdag is dit een druk bezochte uitgaansgelegenheid.


Locatie: Blok C, RCA
Transport: MRT Phetchaburi
Telefoon: +66 (0) 81-304-6907
Openingstijden: 19:00 – 2:00

The Beat Lounge

Als je van hip-hop en rap muziek houdt, is dit dé plek in Bangkok om naartoe te gaan. The Beat Lounge is een kleine, trendy, maar vooral gezellige club in RCA, waar vooral in het weekend hip-hop liefhebbers naartoe gaan om hun draaiskills op de draaitafels te laten zien en rappers aangemoedigd worden op de mic.


Locatie: Blok C, RCA
Transport: MRT Phetchaburi
Telefoon: +66 81 341 0512
Openingstijden: 20:00 – 2:00


Als je op stap wilt gaan bij RCA, neem dan altijd je identiteitsbewijs mee, aangezien vrijwel alle clubs hier om vragen bij de ingang. Bij Route 66 en Slim & Fix zijn metaaldetectoren aanwezig.


  • Adres
    • Royal City Avenue Road
  • Transport
    • Petchaburi
  • Openingstijden
    • 17:00 – 2:00

Reageren