Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Pad Thai

Pad Thai (gebakken noedels)

Dit Pad Thai recept moet je helpen bij het bereiden van een smakelijk gebakken noedelgerecht, Pad Thai, die een combinatie is van noodles, tofu, tauge, gedroogde garnalen en ei, geroerbakt in een wok, en geserveerd voor een lunch of diner.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Totaal:30 minuten
Geschikt voor:4 personen
Calorieën:230
Vet:9 gram
Cholesterol:56mg
1 beoordeling
5
Pad Thai

Ingrediënten

  • 450 gram / 4 kopjes rijst noedels (gedroogd)
  • 50 gram varkensvlees / kip
  • 3 eieren
  • 1 stuk tahoe (tofu)
  • 250 gram tauge
  • 50 gram Chinese bieslook of lente-uitjes
  • 1 eetlepel sjalot (fijngehakt)
  • 1 eetlepel knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels gezoute Chinese radijs (fijngehakt)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ kop geroosterde pinda’s
  • 4 eetlepels palm suiker
  • 3 eetlepels vis -of sojasaus
  • 4 eetlepels tamarinde water of azijn
  • ¼ kop water
  • 8 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  1. Bereid de ingrediënten voor door het pre-weken van de noodles gedurende 3 minuten en het snijden van vlees in kleine stukjes.
  2. Bak de knoflook en sjalotten in 3 eetlepels olie op gemiddelde vuur.
  3. Voeg de noedels en het water toe en roer de noedels tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de suiker, vissaus en het tamarinde sap toe, goed roeren.
  5. Druk de noedels tegen de zijkant van de wok en voeg 3 eetlepels olie, varkensvlees, gezoute radijs, tahoe en chilipoeder toe.
  6. Mix het varkensvlees en de noedels en druk deze vervolgens naar de zijkant van de wok.
  7. Voeg 2 eetlepels olie toe in de wok en bak de eieren.
  8. Meng het ei met de noedels.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg de tauge en bieslook toe.
  10. Plaats het gerecht in de serveerschaal en garneer het met geroosterde pinda’s.

Meer Thaise recepten

1 beoordeling van ‘Pad Thai’

  1. schreef:

    Tijdens het rondreizen door Thailand, meerdere malen een Pad Thai besteld, heerlijk! Nu maar eens met dit recept aan de slag om mijn eigen Pad Thai te maken.

Wat vind jij van ‘Pad Thai’?