Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Tom Yam Goong

Tom Yam Goong (hete en zure garnalensoep)

Tom yam is een typisch Thais gerecht, een pittige soep dat vaak naast andere gerechten wordt besteld in een gezamenlijke maaltijd.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:10 minuten
Totaal:40 minuten
Geschikt voor:2 personen
Calorieën:200
Vet:5 gram
Cholesterol:25mg
1 beoordeling
5
Tom Yam Goong

Ingrediënten

  • 4 hele pepers
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 4 takjes korianderblaadjes (vers)
  • 4-5 eetlepels vissaus (of sojasaus)
  • 2 limoenblaadjes
  • 3 eetlepels citroengras (vers)
  • 140 gram champignons (vers)
  • 225 gram garnalen (vers)

Instructies

  1. Bereid de ingrediënten voor door de champignons in vieren te delen, het citroengras in plakken te snijden (dun en schuin vanaf het wortel-einde) en de garnalen te pellen.
  2. Breng kippenbouillon aan de kook met limoen en citroengras en kook het een extra minuut.
  3. Voeg verse champignons toe en kook deze gaar, ongeveer een minuut.
  4. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze wit zijn.
  5. Haal de pan van het vuur, breng de soep op smaak met vissaus en limoensap (beetje bij beetje, naar smaak) en serveer deze direct, gegarneerd met chili pepers en koriander.

Meer Thaise recepten

  • Thaise Groene Curry

    Thaise groene curry is een milde curry.

  • Pad Thai

    Dit Pad Thai recept leert je een smakelijk gebakken noedelgerecht.

  • Som Tam

    Som Tam is een pittige papaya salade.

1 beoordeling van ‘Tom Yam Goong’

  1. schreef:

    Ziet er fantastisch uit dit recept! Ik ben niet heel erg thuis in de Thaise keuken, maar volgens mij heb ik een keer een vergelijkbare soep gegeten, alleen dan met kokosmelk, genaamd tom ka guy of tom yum guy..

Wat vind jij van ‘Tom Yam Goong’?