Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Reizen naar Thailand gaan door

Reizen naar Thailand gaan door
Ondanks de hevige regenval en wateroverlast die Thailand sinds begin september teisteren, blijven de rondreizen naar Thailand gewoon door gaan. Wel laten verschillende reisorganisaties weten dat vakantiegangers wel rekening moeten houden met aangepaste reisprogramma’s.

Zo laat reisorganisatie Fox Vakanties weten: “De reis naar Thailand kan gewoon uitgevoerd worden, alleen het programma wordt mogelijk gewijzigd. De vakantiebeleving van mensen ondervindt er echter geen hinder van”. Vanwege het vele water wat vanuit het noorden komt is de gehele provincie Ayutthaya overstroomd. De verwachting is dat deze situatie voorlopig ongewijzigd zal blijven. Bangkok ondervindt weliswaar hinder van de overstromingen, maar dit is vooralsnog beperkt tot de buitenwijken van Bangkok. Zowel de gebieden rondom de belangrijkste bezienswaardigheden alsmede onze hotels zijn op dit moment in orde.

De komende dagen zal de trein tussen Bangkok en Chiang Mai nog niet gaan rijden. Reisorganisatie 333TRAVEL meldt het volgende: “Onze collega’s in Thailand houden de situatie nauwlettend in de gaten, en zullen zorg dragen voor een alternatieve route wanneer u uw reis vanwege de overstromingen niet volgens plan kunt uitvoeren.”

Vooralsnog is er in de toeristische gebieden, afgezien van Ayutthaya, weinig aan de hand en hoeven reizigers zich dus geen zorgen te maken. Nederlandse toeristen lijken zich ook niet af te laten schrikken door de wateroverlast. Thailand blijft een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen en zo laat Fox Vakanties weten dat in oktober zo’n vierhonderd mensen een vlucht boekten naar Thailand.


Reageren