Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Khao San Road

Khao San Road, Bangkok

Khao San Road

Khao San Road, gelegen in het Banglampu gebied, is één van de bekendste straten van Bangkok. Ooit was dit een rustig straatje, maar door de jaren heen heeft deze straat zich ontwikkeld tot het backpackers walhalla van de wereld.


In het Thais betekent ‘Khao San’ ‘onbewerkte rijst’ en voordat deze straat een toeristische trekpleister werd was deze straat een belangrijke rijstmarkt in Bangkok.


Tegenwoordig vind je er allerlei winkels en kraampjes die souvenirs, kleding, boeken, illegale cd’s en dvd’s en etenswaren verkopen. Ook vind je hier vele reisbureau’s en goedkope accommodaties, wat het een ideale startplek maakt voor toeristen, die Thailand en/of Zuid-Oost-Azië willen verkennen.


Zodra het avond begint te worden, tovert Khao San Road zich om tot een neon wonderland en trekken mensen vanuit alle hoeken uit de stad richting deze straat om te genieten van live muziek, lekker eten en een drankje in één van de vele bars.


Of je nu gewoon een lekker koud biertje wilt drinken, of op zoekt bent naar een goede club, Khao San Road heeft een uitgebreid aanbod aan nachtleven, dat zowel toeristen als Thai uit alle lagen van de bevolking aantrekt.


Khao San Road is een geweldige plek om iets te drinken en te socializen met andere reizigers. De prijzen liggen hier over het algemeen ook lager dan andere delen in de stad. De meeste bars blijven open tot in de vroege uurtjes, dus als je je een avond wilt amuseren in Bangkok dan ben je hier zeker op het goede adres.


Tijdens het Thaise Nieuwjaar-feest Songkran, wat plaatsvind op 13, 14 en 15 april, is Khao San Road eveneens een belangrijke plaats om dit festival te vieren.


  • Adres
    • Thanon Khao San, Banglampoo

Reageren