Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


5 redenen voor een bezoek aan Kanchanaburi

5 redenen voor een bezoek aan Kanchanaburi

Vele rondreizen naar Thailand doen de provincie stad Kanchanaburi aan, gelegen op zo’n 130km ten westen van Bangkok. Maar wat zijn nou de hoogtepunten van deze provincie? We geven je vijf redenen waarom een bezoek aan Kanchanaburi de moeite meer dan waard is.

1. De River Kwai Bridge

De beroemde River Kwai Bridge

De River Kwai Bridge is één van de voornaamste trekpleisters van de stad en werd wereldberoemd dankzij Pierre Boulle’s boek ‘The Bridge over the River Kwai’ en de gelijknamige film uit 1957. De ijzeren spoorburg is 300 meter lang en werd gebouwd tijdens de Japanse bezetting van Thailand in de Tweede Wereldoorlog. De eerste versie van de brug werd voltooid op 25 december 1943 en was volledig gemaakt van hout. Echter, in 1945 werd de brug grotendeels vernietigd door de geallieerden en later vervangen door een stalen brug, welke tegenwoordig nog steeds in gebruik is.

2. Het Oorlogsmuseum en begraafplaats

De perfect onderhouden oorlogsbegraafplaats

Het Thailand – Burma Railway Centre is een interactief en informatief museum dat is toegewijd aan de indrukwekkende geschiedenis van de Thailand – Birma (Myanmar) spoorlijn. Hier kun je middels video-opnamen, modellen en gedetailleerde informatieve panelen veel kennis op doen over de rol van Kanchanaburi in de Tweede Wereldoorlog.


Tegenover het oorlogsmuseum ligt de oorlogsbegraafplaats, waar 6.982 geallieerde krijgsgevangenen begraven liggen die omkwamen tijdens de bouw van de ‘Death Railway’. Een groot deel van hen was van Britse afkomst, maar ook liggen hier vele Australiërs en Nederlanders begraven.

3. De Death Railway trein

Een rit met de Death Railway trein

De ‘Death Railway‘ spoorlijn werd tijdens de Tweede Wereldoorlog onder Japanse dwang aangelegd door zo’n 250.000 Aziatische arbeiders en meer dan 60.000 Australische, Britse, Amerikaanse en Nederlandse krijgsgevangenen. Onder erbarmelijke omstandigheden werd deze 415km lange spoorlijn in slechts 16 maanden voltooid, waarbij zo’n 15.000 geallieerde krijgsgevangenen en tienduizenden civiele arbeiders uit Zuid-Oost-Aziatische landen om het leven kwamen. Tegenwoordig is een gedeelte van de spoorlijn nog steeds in gebruik en kun je een trein nemen vanaf Kanchanaburi Station naar Ban Tha Sao of Namtok Station, een afstand van zo’n 77km.

4. De Erawan watervallen

Erawan Nationaal Park

De Erawan watervallen in het Erawan National Park behoren tot één van de mooiste watervallen in Thailand. De waterval bestaat uit zeven niveau’s, waarvan de eerste drie watervallen gemakkelijk te bereiken zijn. Ben je bereid om een stevige klim te maken, dan kun je doorgaan tot niveau zeven. Bij de tweede en vierde waterval kun je het beste zwemmen in het turquoise blauwe water.

5. Het Hellfire Pass Memorial

De Hellfire Pass

Het Hellfire Pass Memorial is opgedragen aan de geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische arbeiders die omkwamen bij de Hellfire Pass en elders in de regio tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum en langs de 4km lange wandelroute leer je over de tragische geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en loop je door de indrukwekkende ‘Hellfire Pass’.

Nog meer hoogtepunten

Naast de vijf genoemde hoogtepunten, heeft de Kanchanaburi provincie nog een hoop meer te bieden. Zo kun je o.a. nog een bezoek brengen aan het Sai Yok National Park, de Hin Dat Hot Spring of naar de Lawa Cave gaan. Ook zijn er verschillende leuke activiteiten die je kunt doen, zoals bijvoorbeeld badderen met olifanten of relaxen tijdens een bamboo-raft op de rivier.


Een leuke manier om in Kanchanaburi te verblijven is in één van de drijvende huisjes op de rivier, waar je in alle rust kunt genieten van de schitterende omgeving. Het Boutique Raft Resort is een goed voorbeeld van zo’n verblijf langs de rivier.

Meer over Kanchanaburi >

Reageren