Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Waar Songkran vieren in Bangkok

Waar Songkran vieren in Bangkok

Komend weekend wordt er in Thailand weer Songkran gevierd, met vele festiviteiten en traditionele optochten door het hele land. Tijdens Songkran verlaten veel mensen die in de Thaise hoofdstad Bangkok wonen de stad, om bij hun familie op het platteland dit festival te vieren. Voor de mensen die achter blijven valt er echter nog genoeg te beleven in Bangkok.


Songkran valt in de heetste periode van Thailand, en ook dit jaar zullen de temperaturen rond de 35 graden uitkomen overdag. De watergevechten kunnen dus voor een welkome verfrissing zorgen, maar wil je een meer traditionele Songran vieren, dan kun je bij vrijwel iedere tempel in Bangkok terecht, waar Boeddha beelden worden gereinigd. De grootste watergevechten vinden plaats bij Khao San Road en Silom Road.


Hier een lijst met de belangrijkste plekken om Songkran te vieren in Bangkok dit jaar:


  • Voor Central World, van 13 t/m 15 april
  • Rondom Khao San Road, van 13 t/m 15 april
  • Siam Square, van 13 t/m 15 april (tussen 13:00 en 18:00 uur)
  • Rondom Silom Road, van 13 t/m 15 april (houd rekening met protesten in de buurt)
  • RCA, van 11 t/m 15 april vanaf 18:00 uur

Reageren